יום שלישי, 8 בנובמבר 2016

מסעדת אישפיש - פינה קולינרית בלב הכרמל

בסופ"ש האחרון יצאנו לחופשה זוגית רומנטית נטולת ילדים, רגע לפני החזרה לאיזור המרכז בחרנו לסעוד במסעדת אישפיש אשר עליה שמעתי רבות, מדובר במסעדת דגים ופירות ים איכותית במיוחד הממוקמת במרכז הכרמל, מרחק פסיעה מהכרמלית.

המסעדה מנוהלת על ידי השף אבירם שטיינמץ, שף מבין עניין הנמצא בתחום הקולינריה כבר יותר מ-23 שנים, עבד בשלל מסעדות נחשבות בארץ ובעולם כולל פטריק גילברט באירלנד שזכתה ל-2 כוכבי מישלן.

התפריט מציע מבחר רחב של דגים ופירות ים טריים המגיעים למסעדה מידי יום, לצד ירקות ועשבי תיבול טריים, תבלינים מלאי טעם ואת כל היתר רוקח ויוצר השף במקום- את הרטבים הנהדרים והעשירים, את הלחמניות החמות והטריות שהוא מכין מידי יום, את הגלידה הביתית ועוד ועוד.



המסעדה מעוצבת בעיצוב מוקפד,חמים ונעים מלא בהשראת הים בגוונים כחולים, טורקיז  וחום, השירות איכותי, שרירותי וחייכני מאוד והאוכל טעים במיוחד, בביקורנו רגע לפני שמשפחה אחת עזבה את המסעדה אב המשפחה פנה למלצרית ואמר משפט שממש אהבתי ותואם את המקום: "האוכל טעים במיוחד, המקום מקסים והמחירים לא תואמים את המנות", אכן כך הדבר המחירים נוחים לכל כיס.




אז שנתחיל? לפני האוכל הזמנו את קוקטייל הבית- אישפיש המכיל: אוזו,סודה,לימונים ופירות יער וכוס יין גוורץ:



וזה רגע לאחר הערבוב:


למנת פתיחה הגיע לשולחננו מגש עמוס כל טוב עם סלטי הבית הנעשים כל יום בידי השף, טריים, רעננים וטעימים לצד לחמניות חמות וטריות- סלט תפוחי אדמה ודג, כרובית ברוטב טחינה, צזיקי נהדר, סלט שורשים נפלא,סלט בורגול וסלק, חומוס ביתי,ממרח שעועית, סלט חצילים ועוד- כל יום המגוון משתנה לפי מצב רוחו של השף:


למנה ראשונה הזמנו סביצה דג ים- אחה הטובים שאכלנו- הדג טרי מאוד, חתוך גס ומוגש בנדיבות, לצד מבחר ירקות והשוס אגס, מתובל בטעם לימוני חלומי- אל תפספסו מנה פרשית ומיוחדת מאוד:


למנה עיקרית אני בחרתי בדג לברק שלם בגריל מוגש עם רוטב שמנת ופיטריות- אנו אוכלים המון במסעדות אבל חייבת לציין את המנה הזו לטובה, הדג היה טרי מאוד, נימוח ועסיסי בפנים ובחוץ מעט קרנצי, הרוטב פשוט מדהים, חגיגה קולינרית לחיך, אין ספק שהשילוב בין השניים הוליד מנה שאין כמותה:


הזוגי די התלבט מאחר ומצד אחד הגענו למסעדת דגים ופירות ים ומנגד הוא קרניבור אמיתי, בשיטוט מהיר בתפריט הוא גילה כי מוגש במסעדה פילה בקר וההתלבטות הוכרעה על הסף והוא הזמין מנה זו, רגע לפני שאמשיך אני חייבת לציין לטובה את המסעדה בשילוב המנה, יש לנו הרבה חברים אשר לא אוהבים דגים ויצא לא אחת שמסעדת דגים נפלה מאחר וזו לא הציעה מנות בשר לסועדים, אז כאן יש הכל מהכל, אומנם לא תמצאו כאן הרבה מנות בשר אך זה נובע מבחירה והחלטה נכונה של השף, הוא מביא מנה אחת מתמחה בה ומוציא מנה חלומית, הפילה עסיסי מאוד, נתח איכותי מאוד ללא שיוש של שומן, מלא בטעמים שנשארו בתוכו עקב עשייה נכונה- שאפו שף- קרניבורים? אל תוותרו על המנה הזו:



לקינוח בחרנו בהמלצתה של המלצרית בתמרים לחים בוויסקי טופי, מוגש עם גלידת וניל ביתית שהשף מכין במקום וקצפת- בתחילה חשבתי לעצמי שהשילוב לא להיט, אך עד מהרה התבררה טעותי, מדובר במנה מדהימה, התמרים נחים להם בתוך רוטב הויסקי טופי- רוטב סמיך ומלא בטעמים, המנה מוגשת חמה וביס עם תמרים ורוטב עם גלידה וקצפת יצרו עונג שמימי אמיתי- זה מסוג המנות שהמשפט "אל תסתכל בקנקן אלא בתוכו" ממש מתאים:


ממליצה בחום, תבואו, הנאה מרובה מובטחת לכם, אין לי כלל ספק כי בביקורנו הבא בצפון אנו נבוא לבקר, המסעדה לא כשרה, יש חניה רבה באיזור, יש גישה שמותאמת לנכים, ממליצה בחום להזמין מקום מראש.

שעות פעילות:
יום א'-ב' , 17:00-23:00 
יום ג'-ש' , 12:00-23:00 
עד אחרון הלקוחות


שד' הנשיא 119 , חיפה
טלפון: 04-8370737

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה