בפוסט הקודם סיפרתי לכם על ההפתעה שהחברים עשו לנו אז מלבד הסיגרים, הסלטים ומהטעמים שהיו על השולחן כיכבה גם עוגת תפוחים טעימה במיוחד, הפעם החלטתי שגם החברים יכולים לאכול משהו בריא יותר ועל כן את עוגת התפוחים שלי הפכתי לבריאה יותר, הכנתי עם קמח כוסמין וסוכר חום, יצא להיט (אפילו אני טעמתי חתיכה).
מצרכים
שש תפוחים גדולים קלופים וחתוכים לפלחים דקים
כפית גדושה קינמון
שתי כפות סוכר חום
כוס קמח כוסמין
כפית אבקת אפיה
כוס סוכר חום
שקית סוכר וניל
חצי כוס שמן
שלוש ביצים
אגוזים/צימוקים/חמוציות
מחממים את התנור לחום בינוני ומשמנים תבנית אפיה
בקערה מערבבים את התפוחים עם שתי כפות הסוכר והקינמון
מסדרים את התפוחים בתבנית ומפזרים אגוזים.
מערבבים את שאר המצרכים לכדי בלילה ושופכים על התפוחים
אופים כ 40 דקות, מקררים ומפזרים אבקת סוכר
הפעם בחרתי להגיש עם רוטב טופי חם , שדרוג שהקפיץ את העוגה פלאים- אבל בהחלט לא חובה.
חומרים
1 כוס סוכר
1 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנהמכינים קרמל: מחממים מחבת ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, ולא מערבבים אלא רק מנערים את המחבת ומוסיפים עוד ועוד סוכר עד שהכל נמס לקרמל.
במקביל מחממים בסיר קטן את השמנת המתוקה לסף רתיחה.
מוסיפים את השמנת (בזהירות! זה לוהט מבעבע בטירוף!!) ומערבבים, ממשיכים לחמם על אש נמוכה עד לקבלת רוטב חלק ואחיד. מצננים מעט.
אז כפי שציינתי מעלה הפעם בחרתי בקמח כוסמין לבן מבית הטחנות הגדולות של ארץ ישראל.
קמח הכוסמין הלבן מצטרף לסדרת קמחי הכוסמין האיכותיים של הטחנה, בהם קמח כוסמין מלא 100% אורגני, קמח כוסמין מלא 100% וקמח כוסמין מלא 100% בטחינה דקה – השייך ל"סדרה הבריאה" שפיתחה הטחנה.
קמח הכוסמין נהדר להכנת מגוון סוגי מאפים – לחמים, עוגות, עוגיות, קרקרים, קרפים, פסטות ועוד. טעמו של הקמח עדין ומתקתק יותר משל קמח החיטה, והמאפים המתקבלים ממנו רכים ועדינים.
המלצות לאפייה: בצק מקמח כוסמין זקוק לזמן לישה וזמן התפחה קצרים יותר מאשר בצק מקמח חיטה לבן. חשוב לא לערבב יותר מדי זמן את תערובת המים והקמח כדי שהבצק לא יתקשה מדי ויישבר באפייה. מומלץ לאפות לחמים מקמח כוסמין לבן בתבנית, כדי לשמור על צורת המאפה הרצויה.
למידע ולמתכונים:
http://www.hagdolot.co.il/
https://www.facebook.com/hagdolot.co.il
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה