יום שישי, 11 בנובמבר 2016

עוגיות בנוסח עבאדי ללא גלוטן

לאחרונה אני שומרת על תזונה נכונה , לא נוגעת בגלוטן וסוכרים, בתחילה זה היה אתגר עבורי אך אט אט גיליתי כי זו הופכת להיות השגרה ועל כן כל פעם מאתגרת את עצמי מחדש, הבוקר בעת הכנת העוגיות לשבת החלטתי שגם לי מותר ומיד הכנתי עוגיות ללא גלוטן.

השתמשתי בקמח בר אל שחברה הביאה לי לנסות אותו (כבר הכנתי איתו מספר דברים, הוא כבד יותר אך עדיין ניתן לעבוד איתו) ובבירה שניצר שקיבלתי בתחרות בדף הפייסבוק של אוהבי אלכוהול.

מי שרוצה ניתן בהחלט להכין עם בירה וקמח רגילים, רק שבמקום 4 כוסות קמח להשתמש עם 3.5 כוסות בלבד.


המצרכים:

4 כוסות קמח ללא גלוטן
כוס בירה שניצר ללא גלוטן
רבע כוס מים
3/4 כוס שמן
0.5 כף מלח
שקית שומשום



אופן ההכנה:

ללוש היטב את כל החומרים יחד לבצק גמיש ונוח, מאחר ומדובר בקמח ללא גלוטן מעט קשה לעבוד איתו, אם הבצק עדיין דביק להוסיף עוד קצת קמח.

ליצור עיגולים ולהניח בתבנית אפיה, לאפות בחום בינוני 180 מעלות כחצי שעה עד ארבעים דקות, עד לקבלת גוון זהוב , להגיש עם כוס תה או לצד בקבוק בירה ולהתענג.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה