יום שלישי, 8 בנובמבר 2016

אז גם אני קיבלתי את אתגר הפסטה ויצאה מנה מדהימה


אמש בשעות אחר הצהריים צלצל בדלת שליח ובידו משלוח מפנק ומעניין במיוחד מבית אסם אשר משיקה מחדש בימים אלו את מותג פרפקטו בפסטה וברטבי העגבניות.


מי שמכיר אותי יודע שממש קשה למצוא אצלי רטבים מוכנים מאחר וישנם דברים עליהם אני לא מתפשרת- איכות, טריות וטעמים.

החלטתי שהפעם אני לוקחת על עצמי את אתגר הפסטה בדיוק כמו במאסטר שף ויצאתי לדרך, בחצות במיטה עוד הרצתי בראש רעיונות מה, איך וכמה ? איפה? ועוד כל מיני רעיונות על מתכונים מעניינים, מצד אחד אסם באה להביא לנו את הבשורה של ארוחה קלה ומהירה ועם זאת טעימה ומצד שני לא נראה לי מספיק עבור בני ביתי לקבל מנת פסטה עם רוטב מוכן ובלי הנגיעה שלי, אז חשבתי וחשבתי והאמת? יצאה מנה מדהימה, אפילו קטן הבית בן הארבע וחצי ליקק את הצלחת ואמר שהיום ממש הצלחתי.



אז לפני שאספק לכם את המתכון וההסברים אספר קצת על המוצרים החדשים שמושקים בימים אלו.

אסם מרחיבה את מותג הבית "פרפקטו" לקטגוריית הרטבים לפסטה ומשיקה סדרת רטבי עגבניות פרפקטו בצנצנת המכילה 400 גרם. הרטבים איכותיים, בעלי מרקם עשיר, כוללים קוביות עגבניות, ירק ועשבי תיבול טריים.
הסדרה החדשה כוללת: רוטב עגבניות ובזיליקום, רוטב עגבניות קלאסי- המיועד לשימוש כרוטב פסטה, רוטב לקציצות או כל שימוש אחר, רוטב לבלונז המכיל בצל וגזר ורוטב פלפלים לשקשוקה - זה אגב הרוטב שניסינו.

מעבר לטעמים הנפלאים הללו אסם מוזילה מחירים ומוצרי פסטה פרפקטו יוזלו בכ-15% וסדרת הרטבים תופחת בכ-19% מהמחיר המקורי.

טוב, אז שנתחיל? בחרתי להכין פסטה ברוטב פלפלים, עגבניות וכדורי הודו, הוגשו עם קוביות קציל קלוי ובזיליקום טרי.

ראשית נתחיל בקציצות וזאת מאחר ועדיף שהתערובת תנוח מעט לפני הכניסה לסיר.

לקציצות:
0.5 ק"ג הודו טחון
קישוא מגורר
בצל מגורר וסחוט
פיטרוזיליה קצוצה (הפעם בחרתי שלא להוסיף בגלל הקטנים)
מעט שום כתוש
תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, ראס אל חנות, אבקת מרק עוף.
רבע כוס מים קרים
רבע כוס קמח ללא גלוטן או לחילופין פירורי לחם 
ביצה

לערבב היטב הכל ולתת לעיסה לנוח לפחות שעה.

לרוטב:
2 בצלים פרוסים דק
4 שיני שום כתושות
סלסלת עגבניות שרי חצויות
צנצנת רוטב פלפלים של פרפקטו
רסק עגבניות קטן
צנצנת מלאה במים (של הרוטב)




להגשה:
קוביות חצילים שקליתי בתנור (ערבבתי היטב עם מלח וריססתי מעט עם תרסיס שמן)
בזיליקום טרי


להרתיח מים עם מלח ולהוסיף את הפסטה, לאחר הסינון להוסיף מעט שמן זית.


בסיר לטגן היטב את הבצל עד להזהבה קלה, להוסיף את השום כתוש ולערבב היטב, להוסיף את העגבניות שרי ולערבב היטב, לאדות כחמש דקות, להוסיף את התבלינים, רסק עגבניות, רוטב הפלפלים, מים ולערבב היטב, לבשל על אש נמוכה כחמש דקות.


ליצור כדורים מהעיסה ולהכניס לסיר, לבשל על אש קטנה כחצי שעה, במידה וחסרים מים להוסיף מים רותחים ולערבב בעדינות.

להניח בצלחת הגשה פסטה ומעליה רוטב עם קציצות, לפזר קוביות חצילים ובזיליקום טרי ולהגיש חם .



בתאבון!! 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה