יום רביעי, 2 בנובמבר 2016

פיצה שטרם אכלתם

ערב שבת, משחק כדורגל עוד רגע יוקרן, הנסיך בן ה-10 ביקש ארוחת ערב פיצה חמה,ביתית וטעימה, לכל אלו שלא יודעים הנסיך שלי לא יודע לאכול כמעט כלום ועל כן ברגע שביקש שאכין לו פיצה ביתית לא היססתי לרגע, הפשלתי שרוולים ויצאתי לדרך.

ברגע שידעתי שאני מכינה פיצה הזמנתי בני משפחה נוספים, קילו בצק נעלם לו ברגע , הפיצה הזאת היא הכוכבת , הדובדבן שבקצפת, אחרי שתכינו את הבצק הזה תבינו שלא צריך להזמין מאף מקום פיצה כי זאת הטובה ביותר.



אז שנתחיל?

לבצק:
קילו קמח 
כף מלח
3 כפות סוכר
2 כפות שמרים
4 כפות שמן זית
650 מ"ל מים פושרים

ללוש היטב את כל החומרים ולהתפיח כשעה עד שעה וחצי, אל דאגה הבצק מעט דביק אבל הכל בסדר , לשמן מעט את הבצק ולכסות בניילון נצמד.
קבלו הצצה לבצק לאחר שעת התפחה.



בינתיים נכין את הרוטב:

2 רסק עגבניות
2 עגבניות מגורדות
שום כתוש
תבלין לפיצה
מלח, פלפל, אבקת מרק עוף, פפריקה מתוקה,מעט סוכר
כוס מים

תוספות: טונה, פלפל חריף, רצועות בצל, פיטריות טריות, תירס, זיתים, גבינה בולגרית ועוד...

לטגן שום כתוש עד להזהבה קלילה, להוסיף עגבניות מגורדות, תבלינים, רסק עגבניות, סוכר ותבלינים, לערבב היטב, להוסיף כוס מים ולבשל על אש קטנה כחמש דקות.

אם אוהבים רוטב חריף ניתן להוסיף פפריקה חריפה ו/או פלפל צילי גרוס.

אופן ההכנה:

לשמן תבנית פיצה ו/או תבנית של תנור עם שמן זית (בנדיבות), ניתן לפזר מעט קמח תירס (אני באופן אישי ויתרתי וזה יוצא מעולה גם כך), לרדד היטב את הבצק ולשטח בתבנית (תרדדו דק מאחר וזה ממשיך לתפוח), למרוח את הרוטב, תוספות וגבינה צהובה מגורדת.







לאפות בחום בינוני (180 מעלות) עד להזהבה- אל תשכחו להגיש חם:





קבלו הצצה לתחתית הקריספית והזהובה:






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה