יום רביעי, 15 בפברואר 2017

צלי חגיגי ומפנק

היום חג חמישי, למה חג אתם שואלים? היום הנסיכה שלי חוזרת לאחר שבועיים בטירונות, ביקשתי ממנה שתכין עבורי רשימת מאכלים שמתחשק לה לאכול ואכן כך נעשה הדבר, יש לי רשימה ואעמוד בה בגבורה, אחד המאכלים שהיא הכי אוהבת זה צלי כתף, כזה שנימוח בפה ומלא בטעמים ובעסיסיות, אז ייאלה תכינו לשבת, מבטיחה לכם הנאה מרובה, המתכון הזה של מרילין ואני מכינה אותו כבר שנים:

המצרכים:
צלי כתף מספר 6
כ- 20 חצאי שיני שום
מספר גבעולי רוזמרין
~
רבע כוס שמן זית
רבע כוס דבש
רבע כוס חרדל
פלפל שחור גרוס
מלח גס
חצי כוס עשבים טריים מסוג רוזמרין, תימין, אורגנו

כ- 30 תפוחי אדמה זעירים
כוס עשבים טריים
מלח גס, פלפל שחור גרוס
חצי כוס שמן זית.

אופן ההכנה:
בעזרת סכין חדה יוצרים חריצים לעומק הבשר באיזורים שונים ומחדירים את חצאי השום ואת הרוזמרין מערבבים את השמן זית, הדבש החרדל המלח הפלפל ואת העשבים ומושחים / מעסים את הנתח בכל מקום.
אפשר בשלב זה גם לקשור את הנתח בעזרת חוט שפגט
שומרים את הנתח מכוסה - 24 במקרר

מבשלים במי מלח את תפוחי האדמה עד שהם רכים מסננים אותם ושמים אותם בקערה יחד עם העשבים, השמן המלח - הפלפל והשמן מערבבים היטב.

מחממים את התנור לחום גבוה של 250 מעלות, בתבנית אפיה גדולה מרופדת נייר מניחים את נתח הבשר מסדרים סביב את תפוחי האדמה , אופים רבע שעה בחום זה מנמיחים את החום ל- 180 ואופים 45 דקות לכל קג', כדי שיתקבל גוון ורדרד מבפנים. אם רוצים עשוי היטב, אופים שעה לכל קילואם הנתח משחים מדי, מניחים בצורה רופפת נייר כסף מעל הבשר מוציאים את התבנית ונותנים לנוח כ- רבע שעה לפני שפורסים

הפעם מאחר שהכנתי את התבשיל כבר אמש (שיהיה לה היום מנה חמה שהיא מגיעה בצהריים ואני עדיין בעבודה) ויתרתי על תפוחי האדמה והכנתי רוטב פיטריות אותו צירפתי לנתח הבשר- האמת? יצא אליפות וחגיגי עוד יותר.

טיגנתי 2 בצלים פרוסים דק עד להזהבה, הוספתי 5 שיני שום קצוצות דק , הוספתי 3 סלסלות פיטריות פרוסות דק, מלח, פלפל, אבקת מרק עוף ומעט רוטב טריאקי, בישלתי על אש קטנה כעשר דקות והוספתי לבשר המוכן.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה