יום שלישי, 7 בפברואר 2017

קוביות בקר ופירות יבשים

טו בשבט כבר עוד רגע כאן והפעם מביאה לכם מתכון לקוביות בקר נימוחות עם המון פירות יבשים, מתכון קל, טעים ומיוחד:

המצרכים:
כקילו קוביות כתף בקר
2 בצלים פרוסים דק
4 שיני שום כתושות
200 גרם שזיפים מיובשים ללא גלעינים
200 גרם משמשים מיובשים
100 גרם תאנים מיובשות
100 גרם אגוזי מלך
כוס יין אדום
מים לפי הצורך
תבלינים: מלח, פלפל שחור גרוס, אבקת מרק עוף, פפריקה מתוקה, קינמון, כמון.

אופן ההכנה:
במחבת עם שמן לצרוב את הבשר היטב מכל הצדדים ולהוציא.
לטגן את הבצל עד להזהבה, להוסיף את  השום ולערבב, להוסיף את קוביות הבשר ולערבב היטב, להוסיף את כל התבלינים, היין והמים ולבשל על להבה נמוכה כשעה וחצי.
להוסיף את הפירות היבשים ולערבב היטב, להמשיך לבשל עוד כ-30-45 דקות.

מי שאוהב ניתן להוסיף גרגירי חומוס.

להגיש חם על קוסקוס/אורז , מעל לפזר פיטרוזיליה/כוסברה קצוצה ולהתענג- בתאבון.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה