יום רביעי, 22 בפברואר 2017

מוכנים לפורים? אוזני המן אחרים- ריבועי פאי פקאן חלומיים

איך שעובר ט"ו בשבט מתחיל אצלי לחץ פורים- משלוחי המנות מככבים אצלינו ובכל שנה אני צריכה להכין למעלה מ-30 משלוחים- למשפחה, לחברים, למורות, לגננות, לשכנים, לעבודה, למי לא? מתעייפת רק מלחשוב על המטלות שיש לי. 

כל מכריי מחכים מידי שנה למשלוחים שלנו כי הם יודעים שכל שנה ימצאו במשלוח הרבה דברים טובים, חלקם לא סטנדרטים וכי הפתעות קולינריות רבות ימתינו להם בפותחם את החבילה.

אז התחלתי כבר לחשוב מה ירכיב את המשלוחים השנה והמוצר הראשון שאני אכין יהיה ריבועי פאי פקאן- חלומיים, מתפצפצים בפה, נימוחים וכל כך טעימים שאין מי שלא יטרוף אותם בהנאה.

המתכון של קרין גורן ואני כבר שנים רבות מכינה אותו וגוזר מחמאות כל פעם מחדש- תכינו את המתכון בדיוק לפי ההוראות שלה - הנאה והצלחה מרובה מחכה לכם:

חומרים לקלתית:
100 גרם חמאה, מומסת ופושרת
3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם) 
1 ביצה 
2 כוסות קמח (280 גרם)

למלית ולקישוט הפקאנים:
1 כוס סירופ מייפל (320 גרם) 
1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה (120 גרם)
100 גרם חמאה
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
3 ביצים
½ 1 כוסות אגוזי פקאן קצוצים (150 גרם)
½ 1 כוסות אגוזי פקאן שלמים יפים (150 גרם) 
1 כף שמנת מתוקה


אופן ההכנה
מכינים את הקלתית ומקפיאים:
בקערה מערבבים חמאה מומסת ואבקת סוכר. טורפים פנימה ביצה. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד (מסיימים לאחד בלישה קצרה בידיים). מהדקים בידיים את הבצק לדפנות ולתחתית של תבנית. מיישרים את שולי הקלתית בסכין. דוקרים במזלג ומקפיאים עד להרכבה. 

מכינים את המלית והקישוט, מרכיבים ואופים 30 דקות: 
מחממים תנור ל-180 מעלות. 
במיקרוגל מחממים סירופ מייפל, סוכר חום וחמאה ומערבבים עד שהסוכר והחמאה נמסים. מצננים מעט.
חשוב! מחלקים את תערובת המייפל באופן שווה ל-2 קערות.
לקערה מס' 1 מוסיפים סוכר וביצים וטורפים מיד (התערובת חמה לכן חשוב לעבוד בזריזות כדי שהביצים לא ייקרשו). מערבבים פנימה פקאנים קצוצים. מוזגים על קלתית הבצק ומיד אופים למשך 30דקות, עד שהמלית מתייצבת בשוליים ועדיין רכה במרכז. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל על 180 מעלות.

מקשטים ומחזירים לתנור לסיום אפייה (10 דקות). מקררים: 
מסדרים בידיים את הפקאנים השלמים במעגלים על הפאי האפוי חלקית (זהירות! חם). מערבבים את תכולת קערה מס' 2 עם שמנת מתוקה ומוזגים מעל בעדינות (מחממים מעט אם הרוטב כבר לא נוזלי). מחזירים לתנור לסיום האפייה, למשך 10 דקות. 
מוציאים מהתנור, מצננים (רצוי לחלץ את הפאי מהתבנית כשהוא עדיין פושר) ומעבירים למקרר לשעתיים-שלוש, להתייצבות




כמובן שאת המתכון הכנתי עם הקמח של טחנת הקמח הוותיקה 'הטחנות הגדולות של א"י' מחיפה, מציעה לכבוד חג פורים אריזה חגיגית ומיוחדת לקמח חיטה לבן בהיר, בעיצוב מיוחד בסגנון רטרו, שעל גביה מתכון מעולה להכנת אוזני המן במילוי אגוזים. 

כמו כן, לכבוד החג, תשווק "הטחנות הגדולות של א"י" מהדורה מוגבלת של קופסת פח מהודרת בעיצוב חגיגי תואם לאריזת הקמח, לאחסון נוח ופרקטי של קמח לאורך כל השנה. 

אריזת הקמח לחג פורים נמנית על סדרת "החגים" המיוחדת שהשיקה החברה, הכוללת חמש אריזות של קמח בעיצוב מיוחד לחגי ישראל – ראש השנה, חנוכה, פורים, שבועות ויום העצמאות. הסדרה זכתה בפרס הזהב לשיווק בתחרות האריזות העולמית היוקרתית WorldStar Packaging Award , לשנת 2015.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה