יום ראשון, 5 בפברואר 2017

לקראת ט"ו בשבט- עוגת תמרים בחושה וטעימה במיוחד

עוד שנה עברה חלפה לה ובמוצאי שבת נחגוג את חג הט"ו בשבט, מלבד סדר ט"ו בשבט נמצא על שולחננו מבחר עוגות מפנקות וטעימות, חלקן ותיקות וחלקן חדשות.

אחת מהן הינה עוגת התמרים, עוגה בחושה, קלה וטעימה שמצאתי ברשת, מעט שיפצרתי ויצאה עוגה חלומית, רכה כעננים, נימוחה בפה והטעם אלוהי.



המצרכים:

2 כוסות קמח תופח פרימיום מבית שופרסל
1 מיכל ממרח תמרים שופרסל
1/4 כוס סוכר חום
1/4 כוס סירופ מייפל
כפית קינמון
חצי מיכל שמנת חמוצה
3/4 כוס שמן
4 ביצים 
אגוזי מלך קצוצים גס

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים היטב ביצים, סוכר ושמנת חמוצה, מוסיפים את ממרח התמרים, השמן והקינמון וממשיכים לערבב.
בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים ומוסיפים לתערובת הרטובה.
מעבירים לתבנית אינגליש קייק 35 או שתי תבניות חד פעמיות מאורכות, מפזרים מעל את אגוזי המלך ואופים 40-45 דקות עד שהעוגה שחומה וקיסם יוצא נקי.

בוודאי אתם שואלים את עצמכם מה זה הקמח פרימיום עליו דיברתי, אז בבקשה, שופרסל השיקו מוצר מהפכני קמח פרימיום, נוח לשימוש (בעל פקק לשימוש חוזר), קל, נוח והקמח נהדר.


אין תגובות:

פרסום תגובה