יום שני, 20 בפברואר 2017

עוגת הגבינה המנצחת




יום המשפחה יתקיים ממש בקרוב ולכבוד המאורע החלטתי שנכין עוגת גבינה, כזו שאין אחד שלא אוהב, כזו שכולם יחטפו וירצו עוד פלח עוגה.

במרוצת השנים הכנתי אין ספור עוגות גבינה אפויות אולם לרוב לא הצלחתי להגיע למרקם, לגובה או לטעם הרצויים עד שטעמתי את העוגה הזו אצל חברה וידעתי שזו בדיוק העוגה אותה אני רוצה להכין, העוגה המושלמת!!

לכל אלה שמפחדים להכין עוגת גבינה אפויה מצרפת לכם מספר טיפים בסוף על מנת שתצא עוגה מושלמת, גבוהה וטעימה.

חומרים לקלתית:
200 גרם פירורי פתי בר 
80 גרם חמאה מומסת

חומרים לבלילה:
5 ביצים מופרדות מס` 1
500 גרם גבינת שמנת של גד (הפעם השתמשתי בגבינת שמנת 12% - חדשה ויצא להיט, ממליצה בחום)
1 גביע שמנת חמוצה של (200 מ"ל)
4 כפות גדושות קורנפלור
4 כפות אינסטנט פודינג ווניל
1 שקית סוכר וניל
1/4 1 כוס סוכר (חצי יהיה להקצפה)

חומרים לציפוי:
2 שמנת חמוצה
2 כפות סוכר


קליפת לימון מגורדת(אופציונלי אך ממליצה לא לוותר)

אופן ההכנה:
לחמם את התנור ל200 מעלות.
לערבב את חומרי הקלתית, לשמן תבנית 24 ועליה לפזר את הקלתית, להדק היטב.
לערבב את כול החומרים,חוץ מהחלבונים וחצי כוס סוכר .
להקציף לקצף יציב אבל לא נוקשה מדי את החלבונים עם חצי כוס הסוכר(את חצי כוס הסוכר מוסיפים בהדרגה בשתיים שלוש פעמים)
להוסיף בהדרגה לתערובת הגבינות ולערבב בעדינות.
משמנים היטב את דפנות התבנית.(מכיוון כשהעוגה כמו כול עוגות הגבינה "צונחת" היא "תצנח" ישר.)


מורידים את חום התנור ל160 מעלות עד 170 מעלות.
אופים את העוגה במדף האמצעי (כדי שלא תישרף) כ45 דקות ,או מעט יותר(תלוי בתנור)

לערבב את חומרי הציפוי ולמרוח על העוגה.


בהצלחה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה