יום ראשון, 18 באוגוסט 2019

קיש ברוקולי הורס



אמש חגגנו בשעה טובה את חגיגת שבת החתן של בננו, ההתרגשות הייתה עוצמתית ומיוחדת שאין לתאר במילים, מי שמכיר אותי יודע שאין סיכוי בעולם שאני אארח את קרובי וחברי עם אוכל של קייטרינג ולו הטוב שביותר, אז גם הפעם שינסתי מותניים ובתכנון מדוקדק ומסודר הרמתי אירוע לפארת (לפחות כך כולם ציינו) , בין המאכלים הרבים שמצאו אורחים על השולחן היו קישים שונים, מאפים, פשטידות, סלטים חיים ומבושלים ומבחר קינוחים.

הפעם אני בוחרת לשתף אתכם במתכון הורס לקיש ברוקולי מיוחד:

המצרכים לפאי:
חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
220 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
6 גרם (1/2 כפית) מלח
כף מיץ לימון
3 כפות (30 מ"ל) מים
1/3 2 כוסות (325 גרם) קמח


המצרכים למילוי:
בצל גדול פרוס לפרוסות דקיקות
חבילת פרחי ברוקולי של חב' פסקוביץ
שמנת מתוקה
קרם פרש של תנובה
3 ביצים
גביע גבינת שמנת של נפוליאון
200 גרם גבינה מוצרלה מגורדת

אופן הכנת הפאי:
מכניסים את החמאה אל קערת המיקסר ומתחילים לערבב בוו גיטרה עד שזו הופכת לקרם חלק ואוורירי.
מוסיפים לחמאה את המים ומיץ הלימון עד להיספגות הנוזלים בחמאה.
מנפים את החומרים היבשים (הקמח והמלח), מורידים את מהירות המיקסר, ומוסיפים אותם לקערה עם כל שאר החומרים.
לשים עד ליצירת בצק אחיד והומוגני.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק ל-2-3 מ"מ.
מעבירים בעדינות את הבצק לתבנית האפייה ומנקים את השוליים בעזרת סכין חדה. כעת הבצק מוכן להכיל כל מילוי.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים 25-30 דקות (רצוי באפייה עיוורת).

אופן הכנת המילוי:
לטגן את הבצל עד לשקיפות, להוסיף את פרחי הברוקולי ולערבב קלות (בעדינות לא לפצוע את הברוקולי) ולטגן על אש נמוכה כ-2-3 דקות, להוסיף תבלינים: מלח, פלפל, אגוז מוסקט- לקרר.
להוסיף את הביצים, הגבינות והשמנת המתוקה.


לאפות בחום בינוני 180 מעלות עד להזהבה בערך כ-35 דקות.


להגיש חם ולהתענג.



חב' פסקוביץ משיקה בימים אלו מוצר חדש ומעולה יש לציין של מותג "ניצנים"- פרחי ברוקולי מוקפאים, ללא תולעים וללא חרקים ב טכנולוגיה מתקדמת בליווי ופיקוח צמוד של אגרונומים ובהשגחת כשרות צמודה.

החממות והליווי הצמוד של האגרונומים מאפשרים תנאי גידול מצויינים לירקות, לא חשש לתולעים  וחקרים ומוודאים כי הברוקולי נקי משאריות חומרי הדברה- בזכות כל אלו אנו הלקוחות זוכים לקבל את המוצר הטוב והאיכותי ביותר.

כל הירקות של המותג הינם מוקפאים בטכנולוגיית FQF-FRESH QUICK FROZEN- לשמירה על הטעמים והערכים התזונתיים של הירק.

מניחה שגם אתם יודעים כי הברוקולי הינו ירק מעולה , הינו ממשפחת המצליבים ומכיל ריכוז גבוה של נוגדי חמצון, מינראליים כמו ברזל, סידן, אבץ, אשלגן ומגנזיום, הינו עשיר בוויטמינים מקבוצת B ו-C ומכיל סיבים תזונתיים. בשל היותו בעל ערכים תזונתיים רבים הינו אהוד על הדיאטנים ועל שוחרי הבריאות שכן מדובר בירק דל קלוריות, דל שומן - בזכות אל אלו אכילתו מאפשרת לנו תחושת שובע לזמן רב מצד אחד ומצד שני תרומה לא משמעותית לצריכת הקלוריות בארוחה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה