הילדים שלי מאוד פתוחים לטעמים, אוהבים שאני מגוונת להם ומכינה כל פעם מאכלים חדשים לצד אותם הותיקים. אחת המנות המושלמות שאני מכינה שוב ושוב הינה המקבלובה. כאשר הגיע המשלוח של תומר עם מגוון רחב של סוגי אורז החלטתי שגם השבת אפתיע את בני הבית עם מקלובה מדהימה (שילבתי מלא מתכונים ומלא טעמים ויצאה מקלובה נדירה ומפתיעה).
מאחר והמון שאלו אותי איך אני מכינה מקלובה בחרתי לצלם עבורכם את כל השלבים על מנת להקל את ההכנה, אומנם ישנם מלא שלבים אבל באמת שכל אחד יכול להכין את המנה הזו מאחר והיא ממש קלה וטעימה בצורה יוצאת דופן.
אז שנתחיל? אכתוב לכם ראשית את כל המרכיבים ואז בסמוך לתמונה אתן את הוראות אופן ההכנה.
המצרכים:
2 חצילים פרוסים לפרוסות דקות (לאורך החציל ולא לרוחבו)
6-8 חלקי עוף
בצל פרוס לפרוסות דקות
2 גזרים חתוכים לגפרורים דקים
3 כוסות אורז פרסי של תומר
תבלינים: כפית פלפל שחור, כפית פפריקה, כפית מלח, חצי כפית אבקת מרק עוף
4 כפות תערובת לאורז (צימוקים, שקדים, צנוברים ובצל מטוגן)
פטרוזליה קצוצה
3.5 כוסות מים רותחים.
אופן ההכנה:
כפי שציינתי מעלה לפרוס פרוסות דקות של חצילים, להמליח מעט.
לטגן בשמן עמוק ולספוג את כל השמן.
בקערה עמוקה לערבב את חלקי העוף עם התבלינים (מלבד תערובת האורז), לעסות היטב את העוף ולטגנו במעט שמן, להניח בצד.
באותו הסיר עם השמן לטגן פרוסות דקות של בצל עד להזהבה קלה, להוסיף את האורז, גפרורי הגזר, תערובת התיבול לאורז ולערבב היטב, להוסיף את הפיטרוזליה ולערבב.
כעת כל מרכיבי המקלובה מוכנים, עכשיו נותר לנו להתחיל להרכיב את המנה.
ראשית מרפדת סיר שמתאים לאפיה בתנור בנייר אפייה:
עליו מסדרת שכבה של פרוסות חצילים:
שכבת אורז:
חלקי עופות:
שכבת פרוסות חצילים:
יוצקת בזהירות 3.5 כוסות מים רותחים , מכסה את הסיר ומעבירו לתנור למשך שעתיים בחום של 180 מעלות.
הופכת על צלחת הגשה ומגישה חם, בתאבון.
כפי שציינתי מעלה הפעם השתמשתי באורז פרסי של תומר, אורז מעולה שיצא פשוט מושלם!!
חברת "תומר", המתמחה בייבוא ושיווק מוצרי מזון (משנת 1983), משיקה סדרה איכותית של אורז: אורז פרסי, אורז תאילנדי ואורז יסמין.
כל אחד מסוגי האורז נהדר כשלעצמו, כתוספת חמה או קרה, כפשטידה, כסלט, בממולאים, ארנצ'יני ואפילו כקינוח. "תומר" מציע מתכון לאורז יסמין עם טנזיה - איך אתם אוהבים את האורז שלכם ואיזו מנה תכינו אתם מכל סוג של אורז?
הסדרה החדשה של "תומר" מציעה שלושה סוגי אורז אהובים במיוחד בישראל, המתאימים למגוון מתכונים:
אורז פרסי - גרגרים לבנים וארוכים וטעמם עדין. נחשב לאורז יציב וחזק שאינו נוטה להישבר ולכן יותר "בטוח". יוצא "אחד אחד"
אורז יסמין - גרגירים ארוכים ולבנים בטעם אגוזי המזכיר את האורז הבסמטי, אך בהשוואה אליו הוא יותר רך ומכיל פחות עמילן
אורז תאילנדי - גרגירים ארוכים מאוד בטעם עדין. מתאים למוקפצים ולאורז עם רוטב בשלל טעמים. האורז הנפוץ בתאילנד
אורז הוא הגידול הרביעי בתפוצתו בעולם. מדובר בדגן נטול גלוטן המשמש כמזון עיקרי של למעלה ממחצית אוכלוסיית העולם. ניתן לגדלו כמעט בכל מקום אך הוא מצריך עבודה רבה והרבה מים. הוא תורבת לראשונה בסין ובהודו. מהודו, התפשט גידולו לאפריקה, בה מגדלים אורז מזה כ-3,500 שנים. עדויות לגידול אורז בארץ ישראל - סביב הכנרת ואגם החולה - קיימות החל מהתקופה ההלניסטית, והאורז מוזכר בין מיני הדגן והקטניות.
קיימים כמה סוגי אורז, אותם נהוג לסווג לפי צורת הגרגר: אורז ארוך, בינוני או אורז עגול/קצר. הארוך (למשל בסמטי, יסמין ופרסי) הוא אורז פחות דביק, משום שהגרגר מכיל פחות עמילן מהסוגים העגולים (למשל אורז לסושי או לריזוטו). זו גם הסיבה בגללה מומלץ להשתמש באורז עגול לסושי (כי רוצים שהאורז "יידבק"). אם רוצים אורז "אחד אחד" – יש להעדיף את אחד מסוגי האורז הארוך.
אורז אפשר להכין בסיר עם מכסה, בתנור או במיקרוגל. בכל אחד מסוגי ההכנה יש להקפיד להשאיר את הכלי/הסיר מכוסה לפחות עוד 5 דקות, כדי שהאורז ימשיך להתבשל עם האדים שנוצרו בכלי.
מחיר: 8.90 – 10.90 ש"ח לאריזה במשקל 1 ק"ג.
כשרות: פרווה, בד"ץ מהדרין הרב רובין.
להשיג ברשתות השיווק ובמכולות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה