יום שלישי, 29 ביוני 2021

פרגית בניחוח הודי- ללקק את האצבעות

טוב, אז לטייל בעולם כרגע לא ממש אפשרי אולם להכנס למטבח וליצר מטעמים בניחוחות מהעולם בהחלט אפשרי. שבוע שעבר אט התקבל משלוח מאסם עם רוטב לטיקה מסאלה החדש מיד ידעתי מה אכין לשבת. 



בימים אלו אסם נסטלה מרחיבה את היצע הרטבים המעולים שלה ומשיקה רוטב נוסף למגוון - רוטב לטיקה מסאלה. מנת הטיקה מסאלה היא מנת הדגל המסורתית, מוכרת ואהובה מאד במטבח ההודי, מנה בעלת טעם עשיר ואותנטי, שכבשה את העולם בקסמיה. מדובר בעוף מבושל היטב ברוטב מסורתי ייחודי שלא כולם מצליחים להגיע לאיזון טעמים הנדרש כדי שהמנה תהיה טעימה ואותנטית בדיוק כמו במקור. לצורך כך משיקה אסם את הרוטב הייחודי במתכונת קלה להכנה מיידית - להוסיף, לבשל ולהגיש.

כחלק מהמגמה של אסם נסטלה לסייע לצרכן הביתי לבשל בבית כמו במסעדות הטובות ביותר- הרוטב החדש מכיל בתוכו עגבניות, שום, ועשיר בתבליני מסאלה מהמטבח ההודי. הוא בעל תווית נקיה, כלומר - כל הרכיבים איכותיים ומוכרים בכל בית. המוצר זכה לציונים גבוהים במבחני טעימה ברחבי הארץ. הרוטב יסייע לצרכן לדייק בטעמים ולהגיע למרקם ולאיזון הראוי. כך בלי מאמץ ניתן להגיע לתוצאות קולינריות מרשימות וטעימות.

הרוטב החדש לטיקה מסאלה מצטרף לסדרה האסייתית הקיימת שמנגישה את המטבח האסיאתי לבשלנים הביתיים, בעזרתה תוכלו להכין מגוון רחב של מנות אסייתיות בקלות ובהנאה. הסדרה כוללת חמישה רטבים: רוטב אסייתי למוקפץ, רוטב סויה קלאסי, רוטב בנוסח סצ'ואן ורוטב לפאד תאי.

אז שיניתי מעט את המתכון המקורי ויצרתי לעצמי מתכון מושלם שהתוצאה הסופית יחדיו עם הרוטב הייתה פשוט חלומית. 

המצרכים:
10-12 נתחי פרגית מנוקים וחצויים
1/4 כוס שמן
1 בצל גדול קצוץ
3-4 שיני שום כתושות
רצועות גמבה/פלפל חריף ירוק
קוביות חציל מטוגנות
חבילת פיטריות טריות קצוצות גס
2 כפות חמאת בוטנים
חצי כוס רוטב לטיקה מסאלה
1 פחית קרם/חלב קוקוס
1/4 כוס מים רותחים
מלח, פלפל

להגשה:
בוטנים קצוצים ו/או בצל ירוק/כוסברה- אצלי באופן אישי בני הבית לא אוהבים על כן הגשתי את המנה כפי שהיא בלבד.

אופן ההכנה:
בסיר רחב ושטוח מחממים את השמן ומטגנים את הבצל כמה דקות עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום ומערבבים כדקה.
מוסיפים את הפרגיות בשכבה אחת עד שמשנות את צבען, פעולה זו נועדה למעשה לסגור אותן. מוסיפים את הירקות ואת התבלינים (מלח ופלפל).
בקערה נפרדת מערבבים את חמאת הבוטנים והמים הרותחים עד להמסה מוחלטת של החמאת בוטנים, מוסיפים את חלב הקוקוס, רוטב לטיקה מסאלה ומערבבים היטב, שופכים על תערובת הפרגיות והירקות ומביאים לרתיחה, מבשלים על אש קטנה כחצי שעה עד ארבעים דקות, חשוב!! מידי פעם לערבב בעדינות את התכולה על מנת למנוע הדבקויות.




למתכונים כנסו לאתר בישולים: https://www.bishulim.co.il/

להשיג ברשתות השיווק

בהשגחת הבד"ץ עדה חרדית



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה