יום שבת, 2 בדצמבר 2017

סופריטו עוף בהגשה חגיגית

בערב שבת אני אוהבת להגיש אוכל טעים, מגוון, מפנק ובכלים יפים- שילוב שני הפרמטרים הללו יוצרים חגיגה הן לעין והן לבלוטות הטעם.

אמש בארוחת השבת כיכב תבשיל הסופריטו אשר לאחר בישול של כשעה על הגז הועבר בכבוד רב לתנור לבישול בסיר חרס כשלוש שעות, העוף ותפוחי האדמה יצאו נימוחים, שחומים וטעימים באופן מדהים, כזה שטרם אכלתם.

אז שנתחיל?

המצרכים:
רבע כוס שמן
6-8 חלקי עוף
5 תפוחי אדמה חתוכים לרצועות עבות 
תבלינים: מלח, פלפל, אבקת מרק עוף, כורכום
2 טבליות פיטרוזליה מבית דורות
כוס מים

אופן ההכנה:
לטגן בשמן את רצועות תפוחי האדמה עד להזהבה ולהוציא למגש לספוג את השמן.
בינתיים באותו השמן להוסיף את חלקי העוף ולהזהיבם.
להוסיף את תפוחי האדמה בצורה מסודרת, תבליני דורות, תבלינים ומים רותחים, לנענע את הסיר ולבשל על אש קטנה כשעה.

להעביר בזהירות לסיר החרס - מנוקדת (עליו מיד אספר) ולהעביר לתנור בחום של 120 מעלות בין 3 ל-5 שעות.

להגיש חם לשולחן בתוספת אורז חגיגי והרי לכם תבשיל נפלא, מפנק ומנחם.






מנֻ קֶ דֶ ת 
סדרת כלי הגשה ובישול חדשה מבית נעמן בעיצוב חורפי 


אין כמו להגיש תבשילים חמים, בכלים שכייף לאכול מתוכם, כשבחוץ גשום וקר

נעמן מציעה סדרת קרמיקה "גרניט" חדשה ומנקדת הכוללת מבחר כלים ואביזרים לבישול שיחממו את ימי החורף: קסרול קרמיקה stoneware לבישול קדירה בתנור, ומגוון כלים להגשה אישית קערות (בולים) למרק. את הכלים שבסדרה העשויים מחומר עבה במיוחד ומאופיינים ביכולת לאגור חום לבישול אחיד ואיכותי ניתן להשיג ב 4 צבעים אופנתיים: צהוב, תכלת וורוד עתיק. במבצע של 50% הנחה בכל חנויות הרשת. 



הסדרה מתאימה לשימוש בתנור, במיקרוגל ובמדיח, להלן כמה דוגמאות: 
קסרול 4 ליטר גרניט צבעוני +מכסה במחיר 79.95 ₪ 
כלי להגשה אישית אובלי + מכסה במחיר 22.45 ₪ 
כלי להגשה אישית + ידית 9.95 ₪ 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה