יום רביעי, 10 באפריל 2019

צלי חגיגי ומפנק במיוחד לערב החג


לא משנה כמה מאכלים אכין לערב החג, תמיד אבל תמיד מזמינים את הצלי החגיגי, המפנק והטעים הנ"ל, במעט עבודה תקבלו מנה חלומית שתקצור אין ספור מחמאות, אז קדימה, תפשילו שרוולים וצאו לדרך:

המצרכים:
צלי כתף מספר 6
כ- 20 חצאי שיני שום
מספר גבעולי רוזמרין
~
רבע כוס שמן זית
רבע כוס דבש
רבע כוס חרדל
פלפל שחור גרוס
מלח גס
חצי כוס עשבים טריים מסוג רוזמרין, תימין, אורגנו

כ- 30 תפוחי אדמה זעירים
כוס עשבים טריים
מלח גס, פלפל שחור גרוס
חצי כוס שמן זית.


אופן ההכנה:
בעזרת סכין חדה יוצרים חריצים לעומק הבשר באיזורים שונים ומחדירים את חצאי השום ואת הרוזמרין מערבבים את השמן זית, הדבש החרדל המלח הפלפל ואת העשבים ומושחים / מעסים את הנתח בכל מקום.
אפשר בשלב זה גם לקשור את הנתח בעזרת חוט שפגט
שומרים את הנתח מכוסה - 24 במקרר

מבשלים במי מלח את תפוחי האדמה עד שהם רכים מסננים אותם ושמים אותם בקערה יחד עם העשבים, השמן המלח - הפלפל והשמן מערבבים היטב.

מחממים את התנור לחום גבוה של 250 מעלות, בתבנית אפיה גדולה מרופדת נייר מניחים את נתח הבשר מסדרים סביב את תפוחי האדמה , אופים רבע שעה בחום זה מנמיחים את החום ל- 180 ואופים 45 דקות לכל קג', כדי שיתקבל גוון ורדרד מבפנים. אם רוצים עשוי היטב, אופים שעה לכל קילואם הנתח משחים מדי, מניחים בצורה רופפת נייר כסף מעל הבשר מוציאים את התבנית ונותנים לנוח כ- רבע שעה לפני שפורסים





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה