ערב חג ממש עוד רגע כאן ואני מתחילה לחשב מסלול מחדש, מתחילה לחשוב על מתכונים ורעיונות להגשה לערב החג, אז מבחר מנות ראשונות כבר התחלתי להכין כדי להבין את טעמם, חלקם כבר הוחלט פה אחד שייככבו בערב החג וחלקם הורדו מהתפריט כלאחר יד.
אחד המתכונים שנחל הצלחה מרובה היה חזה עוף ממולא בבשר טחון והפתעות, אז הפשילו שרוולים והצטרפו אלי להכנה קלילה ופשוטה
מצרכים
5 פרוסות חזה עוף דק דק למילוי
300 גרם בשר בקר טחון
חופן פטרוזיליה קצוצה
בצל קצוץ
מעט צנוברים, צימוקים ושקדים
תבלינים: בהרט, מלח, פלפל שחור
לרוטב
2 שיני שום כתושות
בצל קצוץ
2-3 כפות סילאן
2-3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
מעט כורכום,מלח, פלפל,צ'ילי יבש גרוס
הוראות הכנה
לטגן את הבצל עד לשקיפות מלאה, להוסיף בשר טחון ולערבב היטב עד שמשנה את צבעו, להוסיף את שאר המרכיבים והתבלינים, לערבב היטב ולאדות כחמש דקות על אש נמוכה.
את פרוסות חזה העוף נשטח היטב, נניח כל פרוסה על ניילון נצמד.
על כל חזה עוף נניח כ-2 כפות מתערובת הבשר ונגלגל לצורת גלילות, נקשור את חזה עוף המגולגל עם הניילון הנמצד כמו סוכרייה ונעטוף בשכבת ניילון נוספת.
להרתיח סיר עם מים, כשהמים רותחים נכניס את חזה העוף המגולגל , לבשל במים כחצי שעה על אש בינונית, להוציא מהמים ולהעביר לקירור וצינון במקרר (רצוי להכין יום לפני אך לא חובה).
בסיר שטוח לטגן יחדיו שמן, בצל קצוץ ושום עד שהבצל הופך שקוף. להוסיף סילאן, רוטב צ'ילי ותבלינים. לערבב ולאדות מספר דקות.
להוציא את החזה מהניילון נצמד ולהכניסו לרוטב, לגלגל היטב ברוטב על מנת שכולו ייספג ברוטב ולבשל על אש קטנה במשך רבע שעה.
לפרוס את חזה העוף לפרוסות, להעביר לצלחת הגשה ולשפוך עליהם את הרוטב הנותר בסיר.
תהנו, חג שמח.
לכבוד חג הפסח מציעה "נווה תבלין" תערובות תיבול איכותיות, המתאימות להכנה של מגוון מנות משובחות - הן לסעודת ליל הסדר והן לפיקניקים בחול המועד
חברת "נווה תבלין" (משנת 2000), המתמחה בייצור ושיווק תבלינים ותערובות לתיבול, מציעה לכבוד חג הפסח תערובות תיבול איכותיות וכשרות לפסח, שיסייעו להכין מגוון מנות משובחות – הן לסעודת ליל הסדר והן למנגל בחול המועד.
התערובות המוכנות חוסכות זמן ומאמץ ומאפשרות הכנה נוחה ופשוטה של מגוון מנות ובהן דג צלוי, חרוסת, עוף, בשר, תוספות וירקות.
נווה התבלין מציעה מגוון רחב של תבלינים ותערובות תיבול כשרות לפסח, בהם:
תערובת "טוסקנה" - תערובת התיבול מכילה: שום, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, רוזמרין מיובש, שמן קנולה, מלח.
תערובת "בהרט" - תערובת התיבול מכילה: פלפל אנגלי, זנגביל, אגוז מוסקט וקינמון.
תערובת להכנת "דג צלוי" - תערובת להכנת דג צלוי בתנור, או על המנגל.
התערובת מכילה: פפריקה מתוקה, שום, כמון, מלח וכורכום.
המוצרים כשרים לפסח בהשגחת בד"צ "בית יוסף" והרבנות הראשית נתניה.
מחיר מומלץ לצרכן: 10 ש"ח (לאריזה במשקל של 100 גרם).
להשיג ברשתות ובחנויות המובחרות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה