יום שבת, 13 באפריל 2019

עוגת אגוזים נוסטלגית לפסח




עוגת אגוזים,שוקולד וקוקוס לפסח





התחתנו בחודש מרץ 1997 ואז הגיעה שעת האמת, הגיע ערב פסח - בו הרגשתי שאני צריכה להפתיע ולככב בארוחת החג אצל חמותי, אז צלצול קטן לדודתי המדהימה וקיבלתי מתכון שמככב אצלי בבית מאז שאני נשואה , לא חשוב כמה עוגות אכין ובאיזה מתכונים אפתיע, זו העוגה שתמיד אבל תמיד תמצאו אצלינו בחג, כולם מחכים לה כל השנה והיא נזללת בהנאה מרובה כבר בערב החג (למרות הפצרותי להשאיר משהו למחרת בבוקר).

מצרכים 
לשים בקערה גדולה:
1/2 כוס סוכר
3 כפות יין מתוק
6 חלמונים
קורט מלח
לבחוש היטב

בקערה אחרת:
3 כפות שטוחות קמח מצה
1 כפית אבקת אפיה/כשר לפסח
1 כוס קוקוס
3/4 כוס אגוזים קצוצים
100 גר’ שוקולד מריר קצוץ
1 כפית אבקת קפה נמס
לערבב ולהוסיף לתערובת הראשונה

6 חלבונים
1/2 כוס סוכר
להקציף ולהוסיף לתערובת בתנועות עטיפה




אופן ההכנה 
לשמן תבנית מס’ 26 לשפוך את התערובת לתבנית ולאפות בבחום בינוני 45 דק’.

לאחר הוצאת העוגה כשעודנה חמה להרטיב אותה עם כוס נס קפה (ללא חלב) ולתת לה להצטנן.

להקציף שמנת מתוקה- אני תמיד מכינה עם קצפת ריצ על מנת שהעוגה תהיה פרווה- למרוח על העוגה , לקרר לפחות לילה במקרר.



תגובה 1: