יום שלישי, 19 בנובמבר 2019

קודארי- בר-מסעדה טבעונית מהמטבח הדרוזי


אמש הוזמנו  לאירוע השקת מסעדת קודארי השוכנת בלב תל אביב, מדובר למעשה בבר מסעדה טבעונית מהמטבח הדרוזי או שמא המטבח הגלילי. עוד בטרם הגענו למקום הזוגי הרים גבה בדבר סגנון המסעדה אך מודים שהמטבח הדרוזי הינו מטבח האהוב עלינו מאוד וכי הסתקרנו בדבר שילוב אופציית הטבעונות בתפריט המקומי על כן שמנו פעמנו והגענו למקום.

המסעדה כאמור ממוקמת ברחוב קרליבך 39 בתל אביב (בסמוך למסעדה ישנו חניון מסודר ממליצה לחנות שם) , המסעדה מעוצבת בצבעים נקיים ומתפרסת על שטח של כ-50 מטרים וברחבה חיצונית של כ-60 מטרים נוספים, ניתן להנות מישיבה בשולחנות גבוהים ונמוכים ואף בישיבה על הבר.



המסעדה הוקמה על ידי אלירן דיב (דרוזי מפקיעין) בן למשפחת ציידים אשר הגשים את חלומו ועבר לתל אביב לפני כשנתיים, בימים אלו משיק את חזונו ומקים מסעדה טבעונית על טהרת המטבח של אמא עם מאכלים דרוזים ביתיים, חבר לאסי דלק שף המסעדה ויחדיו הרכיבו תפריט של מנות המזוהות מן המטבח הדרוזי/גלילי תוך התאמה לטעמים וחומרי הגלם הטבעוניים- השילוב בין השניים הוביל ליצירת קונספט ייחודי למסעדה: מנות מהמטבח הדרוזי הידוע כמטבח עם מנות בשריות באדפטציה לעולם הטבעונות. במסעדה תנור אבן כך שהמנות נאפות במקום וכן אינדוקציה לבישול וללא טיגון. 

אז מה היה לנו? התחלנו את הארוחה עם מגוון סלטי הבית, כל אחד מוצלח וטעים מקודמו:

לחם דרוזי עם מטבלים- מוגש עם טחינה ביתית, פסטו ריחן וסלסלת עגבניות פיקנטית- הלחם או שמא הפיתה רכה, טעימה ומיוחדת כזו שתרצו לנגב ולנגב עם המטבלים עד שחיש מהר המגש יתרוקן:



צלחת לבנה מקשיו טבעי עם זעתר לימון נגיעת פסטו ריחן- באופן אישי אני לא נמנית על חובבי הלבנה על כל סוגיהן, לא מתחברת לחמיצות העזה של המנה, אולם כאן המנה פשוט נהדרת, החמיצות וטעמיה מאוזנים מאוד, עם מרקם עדין וסמיך במידה מה, מנה מדהימה:



באבא גנוש- חצילים שרופים קצוצים בטחינה גולמית, לימון, נגיעות פלפל חריף ירוק, סומאק ושמן זית- אחד הסלטים המשובחים שאכלתי עד היום ,כל הטעמים משתלבים בהרמוניה מטורפת יחדיו ויצרו מנה מדהימה - חגיגה אמיתית לחיך:



סלט סלק וגבינת פטה טבעונית- מקלות סלק, לימון, סלרי קצוץ, רצועות בצל סגול, סילאן עם רוטב פטה, נענע ושמן זית- באופן אישי לא אוהבת סלק על כן לא דגמתי מן המנה אך שותפיי לשולחן התענגו על כל ביס וביס:



טבולה עשבי תיבול- בורגול מאודה, פטרוזיליה ונענע, סלק, בצל סגול, מלפפון, פיטרוזליה, נענע, כמון, לימון, תפוז ושמן זית- סלט מעולה, רענן ופרשי מאוד, גם כאן בדיוק כמו בשאר הסלטים הטעמים מאוזנים מאוד, עדינים מאוד ובשילובים מדוייקים- באופן אישי מאוד אהבתי :



מלובה- תבשיל אורז "הפוך" עם "בשר" טבעוני, חצילים וכרובית ,מוגש עם סלט ויוגורט קשיו- מנה טעימה מאוד, עם שילוב דומיננטי מאוד של ירקות מבושלים , תיבול שמאוד מתאים למטבח הדרוזי יצרו מנה שגם אלו שאוהבים בשר לא ירגישו את חסרונו, מנה טעימה מאוד:




 כפתה- תבשיל טחינה מוקרמת עם קוביות בטטה ועגבניות שרי, לצד קציצות חלבון סויה ואפונה- מנה שמאוד מאופיינת עם המטבח הגלילי, קוביות הירקות היו פשוט נפלאות, שילוב הדומיננטי והעז של הטחינה יצרו יחדיו מנה מושלמת, קציצות החלבון הזכירו במעט כופתאות בשר ומודה ומתוודה, אילולא המנה הייתה רק עם ירקות וטחינה לטעמי הייתה המנה מוצלחת אף יותר:



רומנייה- תבשיל עדשים מסורתי עם רכז רימונים וטחינה- מנה מעולה לאוהבי העדשים! תבשיל חמים, סמיך מאוד  וטעים, גם אני שלא נמנית על חובבי העדשים התחברתי למנה- מנה נפלאה לימי החורף הקרים:



חובבי המרקים אף פונקו בצלחת מרק עדשים סמיכה וחמימה- כולם התענגו וחיש מהר הצלחות נותרו ריקות:



קינחנו עם 2 קינוחים מדהימים שלטעמי טעימים פי כמה מאלו החלביים- כנפה ביתית אשר מוכנת במקום לבקשת הלקוח וקינוח מלבי חלומי וקטיפתי- 2 הקינוחים עשויים מקוקוס והם פשוט חלומיים- אין לי ספק כי כל אחד אשר יטעם מהמנות יפול בקסמן:




ממליצה בחום, אין לי ספק שטבעונים יחגגו כאן אך לא רק הם.

כתובת:
קרליבך 39 תל אביב.
שעות הפעילות:
 שני עד שבת בין השעות 11:00 ל- 23:00

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה