הזוגי ונסיך הבית חוגגים מידי שנה יום הולדת בחג הפסח, על כן מידי שנה מפתיעה עם עוגה חגיגית, נימוחה וטעימה כזו שלעיתים מתחשק לזלול גם לאחר החג. שנים רבות אני מכינה את העוגה הזו והיא תמיד קוצרת אין ספור מחמאות. הסוד הגדול שלי הוא שאני מוסיפה לבלילה חצי כוס מיץ תפוזים מה שהופך אותה לעסיסית, רכה ונימוחה אף יותר. עוד ייתרון יש לעוגה הזו שניתן להכינה מראש ולהקפיא מה שיחסוך לכם המון זמן יקר טרם החג.
כאשר הגיע אמש משלוח מפרימור עם מיץ תפוזים 100% סחוט טבעי ידעתי שאני חייבת להכין מראש ולהקפיא את העוגה. המיץ המעולה ללא תוספת חומרים משמרים וללא תוספת סוכר. נפלא לשילוב בארוחת ליל הסדר, לאירוח ובילוי בכל ימי החג. בנוסף, משווקת פרימור לרגל פסח את מיץ התפוזים שלה בכשרות מהדרין!
כשרות מהדרין של חוג חתם סופר פ"ת והרבנות נחל שורק.
מחיר מומלץ לצרכן: כ- 27 33 ¤ לבקבוק 2 ליטר.
להשיג בכל רשתות המזון ברחבי הארץ.
מצרכים:
1 כוס קמח תופח כשר לפסח או קמח ללא גלוטן
1 כוס שוקולית לאפיה
1 כף קקאו
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
4 ביצים
1/2 מיץ תפוזים של פרימור
ציפוי גנאש:
1/2 מיכל שמנת מתוקה / קצפת צמחית
100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
לערבב היטב בקערה את כל החומרים לעוגה עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה
לצקת את התערובת לתבנית משומנת ולאפות כ- 30 דקות.
להכנת הציפוי יש להמיס את חומרי הציפוי בסיר קטן על איש נמוכה תוך כדי ערבוב עד קבלת קרם סמיך חלק.
לצקת את הקרם המוכן על העוגה, מעל לפזר קוקוס ו/או סוכריות צבעוניות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה