יום ראשון, 5 במרץ 2023

ושוב הגענו לסדנת הבשרים המעולה בדרום אמריקה

לפני מספר חודשים נחשפנו לסדנת בשרים ייחודית ומפתיעה ב"דרום אמריקה" שנחקקה היטב בזכרוננו. לפני כשבועיים קבענו דייט עם זוג חברים טובים ויצאנו שוב לעבר הסדנה המעולה. מי שעוקב אחרי הבלוג שלי יודע שהסדנה הותירה בנו רושם עז, נהננו מכל רגע ורגע- לגמנו יין ללא הפסקה, זללנו בשרים באיכות סופר גבוהה והשיא שלמדנו המון. עופר אחד מבעלי המקום מעביר את הסדנא באופן שנון, קולח , מהנה ומצחיק - באופן כזה שיגרום לכם לרצות להמשיך ולהאזין לו בשקיקה יתרה.

הפעם הגענו כשאנחנו יודעים כבר למה לצפות אך יכולה להעיד כי נהננו אף יותר מהפעם הקודמת. גם הפעם הסדנה הועברה בקלילות, בכיפיות, בהמון ידע והסברים לצד מטעמים נפלאים. הפעם זכינו להכיר גם את ציפי שותפתו של עופר שהסבירה עוד על העסק והעניקה טוויסט וצד נוסף לסיפור האהבה שנוצר כאן. 



דרום אמריקה נוסדה אי שם בסוף שנות השמונים על ידי עלם צעיר ששמו רפי קורנפלד ז"ל. רפי עלה לארץ מארגנטינה, ומילדות ספג את אהבת הבשר מאביו שלוימה שהיה עוד בארגנטינה בעל חוות בקר בערבות הפמפס. את "המנגל" הראשון שלו בארץ עשה על מיטת הסוכנות ומאז הכל היסטוריה. כיום כאמור החברה מנוהלת על ידי עופר וציפי רעייתו של רפי ז"ל.


אז כאמור הגענו ביום חמישי לפני כשבועיים ואף זכינו לפגוש אורחים שהיו גם בביקורנו הקודם ושמענו מהם שזהו ביקורם העשירי- שאפו! כפי שציינתי מעלה בסדנא למדים רבות אודות רזי הגריל והפולקלור הדרום אמריקאי השונה מאוד מהמנגל הישראלי אותו אנו מכירים. בערב הנערך כשלוש שעות נחשפים האורחים להדרכה, הדגמות והסברים רבים (המון דברים שלא ידענו) כל אלו מלווים בארוחת בשרים דשנה עם שפעעעעעעעע של בשר, הרבה יין שזרם וכמובן כפי שציינתי מעלה המון הומור מצידו של עופר הבעלים. 


רגע לפני שתתחיל הסדנה ויזרמו הבשרים והיין כאחד בשפע רב התחלנו לנשנש עם נתח קצבים, פילה ועוד, אם אתם שואלים אותי תבואו ר-ע-ב-י-ם במיוחד. 


לאחר קבלת הפנים, נשנושי הפתיחה, ההסברים יצאנו לעבר "המנה הראשונה"- מגש המוגש על גחלים לוהטות שמציע: קבב ביתי (שמוכן מתערובת מקומית), עופות צלויים ונקניקיות איכותיות (אני שלא נמנית על חובבי הנקניקיות התענגתי על כל ביס וביס אז אתם כבר מבינים שמדובר באיכות כן?):





הידעתם כי כל ארוחה ארגנטינאית תתחיל באמפנדס איכותיים? הידעתם כי זיתים לצורך העניין יקרים בברזיל יותר מהבשר? הזייה אבל ממש כך, דגמנו מספר טעמי אמפנדס סופר איכותיים והמשכנו הלאה לעבר הנתחים הרציניים יותר.




מבלי ששמנו לב הגיעה פלטה רותחת מלאה בנתחי אנטריקוט, אסאדו ועוד, כמובן לא לפני שלמדנו על אופן הצלייה האופטימלי, על הדרך הנכונה לקבל את הבשר עסיסי, כמה שעות כדאי שישהה על המנגל ועוד...










לצד הבשרים בארוחה הוגשו: סלט ירוק, תפוחי אדמה בתנור, רוטב צימיצורי ביתי וטעים במיוחד (אחד הטובים שאכלנו), לחמים, מים קרים, יין בשפע והמון המון מצב רוח.





השעה כמעט 23.00 ורובנו כבר לא ממש מצליחים לזוז מרוב שהתפוצצו מכמויות הבשר שאכלנו אולם מסורת היא מסורת וכמו שרפי ז"ל סיים את הסדנאות שלו בעבר כך היום גם עופר מסיים - עם בננה צלויה על הגריל עם שוקולד מריר והמון אגוזי מלך- קינוח קליל , מפנק וטעים במיוחד (רעיון שאני מאמצת באהבה):





אז חברים, אם גם אתם כמונו אוהבים בשר ומחפשים ערב שונה, חוויתי ומיוחד זה המקום בעבורכם. הסדנאות מתקיימות פעמיים בחודש בימי חמישי בשעה 19.30. אנחנו נהננו מעוד מערב קסום ומיוחד, החכמנו ולמדנו רבות אודות "טקס" הגריל הדרום אמריקאי. לא סתם הגענו פעם שנייה והפעם מצוידים בזוג חברים טובים!! כי ערבים כאלו לא מוצאים בכל מקום!!

אגב חברים,ניתן גם לערוך ארוחות פרטיות ללא סדנא ו/או לערוך סדנאות פרטיות במקום- צרו קשר לקבלת פרטים.

ממליצים בחום, הנאה סופר צרופה ממתינה לכם, מילה שלנו!!

אגב, את הבשרים המעולים שלהם ניתן לרכוש במקום ו/או באחד מחמשת הסניפים ביניהם: כל בו קיבוץ מגל, כל בו עין חרוד מאוחד, צרכניית בית חנן, המכולת בנס הרים וירק השדה- שוק איכרים פתח תקווה.




שעות הפתיחה:
בימים א-ה בין השעות 9:00-19:00
יום ו' וערבי החג
9:00 -14:30

ממליצים לעשות הזמנות בחנות המקוונת, או בטלפון: 03-9014730.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה