יום חמישי, 30 במרץ 2023

העוגה הנוסטלגית והטעימה ביותר לפסח- עוגת אגוזים עם הפתעה



התחתנו בחודש מרץ 1997 ואז הגיעה שעת האמת, הגיע ערב פסח - בו הרגשתי שאני צריכה להפתיע ולככב בארוחת החג אצל חמותי, אז צלצול קטן לדודתי המדהימה וקיבלתי מתכון שמככב אצלי בבית מאז שאני נשואה , לא חשוב כמה עוגות אכין ובאיזה מתכונים אפתיע, זו העוגה שתמיד אבל תמיד תמצאו אצלינו בחג, כולם מחכים לה כל השנה והיא נזללת בהנאה מרובה כבר בערב החג (למרות הפצרותי להשאיר משהו למחרת בבוקר). 

השנה הפתעתי את הסועדים ובתוך העוגה תמתין להם הפתעה מתוקה במיוחד- ממרח טחינה עם שוקולד מבית "אחווה". הפעם פשוט במקום לשים שוקולד מריר קצוץ שמתי חצי צנצנת של הממרח מפוזר כמו שעושים עוגת שיש.

חברת אחוה, היצרנית המובילה בישראל של מוצרי חלוה, טחינה ודברי מאפה, משווקת כחלק מסדרת הממרחים המתוקים שלה, ממרח טחינה עם שוקולד. הממרח טעים להפליא, בטעם עשיר של שוקולד איכותי משולב עם טחינה, משמש כמקור טוב לסיבים וברזל.הממרח משווק בצנצנת נוחות במשקל 400 גרם, כשר לפסח בכשרות מהדרין, נהדר לשימוש כממרח מתוק על גבי מצה וכן לאפייה של עוגות ועוגיות כשרות לחג.

ממרח חלוה של אחוה אינו מכיל שמן דקל וחומרים מהחי ומתאים לטבעונים.

כשרות: הרב אפרתי ובד"צ עדה חרדית.

מחיר מומלץ לצרכן: כ- 12 – 14 ¤ לאריזת 400 גרם.

להשיג ברשתות השיווק ברחבי הארץ.




מצרכים
לשים בקערה גדולה:
1/2 כוס סוכר
3 כפות יין מתוק
6 חלמונים
קורט מלח
לבחוש היטב

בקערה אחרת:
3 כפות שטוחות קמח מצה
1 כפית אבקת אפיה/כשר לפסח
1 כוס קוקוס
3/4 כוס אגוזים קצוצים
100 גר’ שוקולד מריר קצוץ (הפעם במקום שוקולד שמתי חצי צנצנת של ממרח טחינה עם שוקולד)
1 כפית אבקת קפה נמס
לערבב ולהוסיף לתערובת הראשונה

6 חלבונים
1/2 כוס סוכר
להקציף ולהוסיף לתערובת בתנועות עטיפה

אופן ההכנה
לשמן תבנית מס’ 26 לשפוך את התערובת לתבנית ולאפות בבחום בינוני 45 דק’. אם אתם כמוני רוצים לשים את הממרח שוקולד פשוט תכינו לפי ההוראות אך בסיום כאשר התערובת בתבנית תשימו כפיות מהממרח לאורך כל העוגה ואז תערבבי עם הכף- זה יצא ממש כמו עוגת שיש.

לאחר הוצאת העוגה כשעודנה חמה להרטיב אותה עם כוס נס קפה (ללא חלב) ולתת לה להצטנן.

להקציף שמנת מתוקה- אני תמיד מכינה עם קצפת ריצ על מנת שהעוגה תהיה פרווה- למרוח על העוגה , לקרר לפחות לילה במקרר.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה