הערב הגמר של האח הגדול , כולם ישבו מול המקרנים לצפות בזוכה הגדול אז מה יותר מתאים מפיצה חמה, ריחנית וטעימה?
לבצק-
ראשית מערבבים בקערה ומשהים 10 דקות להתפחה:
3 כפות שמרים
2 כפות סוכר לבן
1 כוס מים פושרים
כך זה יראה אחרי 10 דקות:
בקערת המיקסר לשים:
4 כוסות קמח
3 כפות שמן זית
1 כף מלח אטלנטי
1/3 כוס חלב
1/3 כוס מים פושרים
להוסיף את תערובת השמרים וללוש כ-10 דקות.
לחלק את הבצק ל-2, לכל כדור להוסיף 1 כף רוטב לבחירתכם, להתפיח כ-45 דקות.
בינתיים להכין רוטב קליל וטעים כמו בפיצריות:
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
1 כוס מים רותחים
1 כף שום כתוש
1 כפית תבלין לפיצה
1 כפית סוכר
מלח, פלפל, מעט אבקת מרק עוף (פרווה)
לשטח בתבנית תנור משומן (אני שמה נייר אפייה), מעל למרוח מעט טפנד זיתים (מדהים), להוסיף מחצית מכמות רוטב העגבניות, מעל לפזר גבינה צהובה מגורדת, מעל לפזר תוספות לבחירה: פיטריות טריות, בצל פרוס, עגבניות פרוסות, אנשובי קצוץ, פלפל חריף, זיתים, תירס ועוד ועוד.
אני מאוד אוהבת לפזר בקצוות שומשום, זה נותן קראנציות מדהימה.
כך נראית הפיצה לפני הכניסה לתנור:
כאן זה המגש החריף (לגברים שבחבורה) , לבצק הוכנסה כף ממרח פלפל צומה ואם תציצו תראו המון פלפל ירוק חריף קצוץ.
בתאבון!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה