יום שני, 22 ביוני 2015

ערב פלאפלים


השבוע הילדים הכריזו - ערב פלאפלים, אצלי מאוד אוהבים ולכן מכינה לפחות אחת לשבועיים ערב שכזה.
המצרכים:
  • חצי קילו חומוס יבש (מושרה במים למשך לילה)
  • 1 בצל גדול
  • 6-7 שיני שום
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • 2 כפיות כמון
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 2 כפות קמח
  • ½ כוס מים
להכנת פלאפל מתובל:
  • 2 חופנים של כוסברה טרייה
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 3-4 גבעולי בצל ירוק
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה
  1. קולפים את הבצל וחותכים לרבעים.
  2. קולפים את שיני השום
  3. טוחנים את גרגירי החומוס, הבצל, השום, הפלפל הירוק, הבצל הירוק והכוסברה (במעבד מזון טוחנים בלחיצות קצרות/פולסים)
  4. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים: אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, כמון, פלפל שחור, קמח ומים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מחממים סיר בינוני עם שמן לטיגון בעומק של כ- 3-5 ס"מ. (משאירים על להבה בינונית כדי שלא ישחים מהר והחומוס בפנים לא יתבשל)
  6. בעזרת כלי לפלאפל מעבירים בערך כף מהתערובת ומיישרים את הצדדים עד ליצירת כדור (למי שאין, ניתן להשתמש בשתי כפות), יוצקים בזהירות לשמן ומטגנים משני הצדדים עד שהכדור משחים, מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. (ניתן להוסיף תיבול לשאר התערובת במידה וצריך).
  7. מגישים חם מאוד לצד תוספות לפי טעמכם האישי לדוגמא: כרוב חמוץ, טחינה, סחוג, צ`יפס, סלט קצוץ וכו`...
  8. בתאבון!


את המתכון מצאתי באינטרנט לפני שנים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה