יום שבת, 13 ביוני 2015

מאפינס גלידה נימוחים וטעימים במיוחד לימים החמים


השבוע בדיוק בימים השרביים שעברו עלינו בשעת בן ערביים , שליח דופק בדלת ועימו צידנית עמוסה בגלידות טעימות טעימות.



החבר'ה שלי מאוד מאוד אוהבים גלידות אך חשבתי לעצמי, אוקי, רק נזלול את הגלידות או שנכין עימם משהו  טעים ומפתה?
ברור שנכין!!


אז ראשית הכנתי מאפינס גלידה מדהימים (קרדיט המתכון שמור לקרין גורן):

חומרים :

1 ביצה
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 ליטר גלידת שמנת שאתם אוהבים, מומסת (לא גלידה דיאט או סורבה)- אני בחרתי בגלידת וניל איטלקי.
3 כוסות קמח תופח
אופציה לתוספות: שוקולד ציפס/אוכמניות/פירות יער ועוד העולה על רוחכם.
אני בחרתי באוכמניות של שופרסל- מדהים.




אופן ההכנה: 

שעה לפני ההכנה מוציאים את קופסת הגלידה מהמקפיא ומניחים על השיש, עד שהיא נמסה.

אני בחרתי להכין במולטיקייק.

שמים בקערה גדולה גלידה מומסת.

מוסיפים ביצה, שמן, סוכר ותמצית וניל ומערבבים בעזרת כף עץ לתערובת אחידה.

מנפים מעל הקערה קמח תופח.
מערבבים עד שהתערובת אחידה ללא גושים של קמח.

מוזגים את התערובת בעזרת מצקת לשקעים של התבנית (ממלאים כמעט עד הסוף).

מכניסים למולטיקייק לחמש דקות בלבד.



קבלו הצצה פנימה:


יצא טעים בטירוף.

עוד הכנתי וופל בלגי מעולה גם של קרין גורן:


חומרים
2 ביצים
1 כוס חלב (240 מ"ל)
50 גרם חמאה מומסת
רבע כוס סוכר (50 גרם)
1 וחצי כוסות קמח (210 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה
רבע כפית מלח
תרסיס שמן, לשימון

להגשה:
חמאה וסירופ מייפל
גלידת שוקו וניל פליק





אופן ההכנה
בקערה טורפים ביצים עם חלב, חמאה מומסת וסוכר.
בקערה נפרדת: מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח, יוצרים גומה בתערובת הקמח ויוצקים לתוכה את הנוזלים. מערבבים מעט עד לקבלת בצק.
משמנים מחבת וופל בלגי ומחממים. יוצקים תערובת במצקת וסוגרים את המחבת. מבשלים על האש משני הצדדים עד שכמות האדים פוחתת משמעותית. עורמים בצלחת את הוופלים המוכנים ושוב משמנים ומבשלים על האש.
להכנת פנקייקס – מרססים מחבת בספריי שמן ויוצקים 2-3 כפות מהבלילה לכל פנקייק. הופכים כשמופיעות בועות על פני השטח.
מגישים חם עם חמאה וסירופ מייפל. 





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה