המתכון שלי לאחר ניסיונות רבים , טעימים יותר וטעימים פחות עד שהגעתי לטעם המדוייק והאותנטי. מפרום/שרית פשה
מצרכים למילוי הבשר1/2 ק”ג בשר טחון
שתי פרוסות לחם או חלה מושרות במים וסחוטות
חצי צרור פיטרוזיליה קצוצה
בצל קצוץ דק
רבע כפית כורכום
רבע כפית קינמון
רבע כפית כמון
מלח- פלפל
מעט אבקת מרק עוף
מצרכים לטיגון:
קערה עם קמח
קערה עם תערובת של 2 ביצים, 2 כפות רסק עגבניות, מעט מים ומלח
שמן
מצרכים לרוטב
רבע כוס שמן
בצל קצוץ+ כמה שיני שום כתושות
שתי כפות רסק עגבניות
מלח - פלפל, כמון, קינמון
שלוש כוסות מים
הכנה
מערבבים את כל חומרי הבשר ונותנים לנוח במקרר כשעה
פורסים את הירקות כדי שיהיה להם ”פה גדול” נוח למילוי
ממלאים את הירקות בעדינות
טובלים כל ירק בקמח, לאחר מכן בתערובת הביצים
ומטגנים מכל הכיוונים
ראיתי השבוע בתוכנית בישול שאת המפרום טיגנו בשמן עמוק, וכך עשיתי היום, יצא מדהים, מומלץ.
להניח בסיר פרוסות גזר,תפוחי אדמה, חצילים בשכבה מסודרת יפה ומעליהם להניח את המפרום.
מבשלים בסיר רחב את הרוטב על אש קטנה 20 דקות ואז לשפוך על המפרום המסודרים בסיר (כך זה שומר על הצורה היפה של המפרום).
בודקים שיש מים לדי כיסוי ומוסיפים אם צריך
מבשלים כשעה על אש בינונית או עד שהתפוח אדמה רך.
מגישים עם קוסקוס, מסייר (חמוצים), טרשי (סלט דלעת) ואצלי השבת גם טבחה.
בתאבון ובהצלחה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה