יום שבת, 4 ביוני 2016

לכבוד חגיגות ה 20 שנה למשק יעקבס יתקיים יריד שבועות חגיגי במיוחד במושב כפר הרא"ה

לאחרונה הוזמנתי למשק יעקבס לסדנת בישול חגיגית לרגל חג השבועות, מבחינתי להגיע לחנות כזו זה ממש שווה ערך לילדים אשר מגיעים לחנות צעצועים.

אני אוהבת גבינות על כל סוגיהן ובמיוחד גבינות בוטיק איכותיות כמו שיש למשק יעקבס להציע.



הגענו לחנות המפעל השוכנת בכפר הרואה בשעת בן ערביים, שולחן עמוס גבינות מפנקות, איכותיות וטעימות, בליוו לחמים טובים (מאגדת לחם הסמוכה), פירות ויינות המתינו לבואנו:








מי שבעוונותיו הרבות לא מכיר את משק יעקבס אספר בקצרה, כבר בשנת 1936 הגיעו יצחק ורות יעקבס לכפר הרואה, הקימו שם את ביתם ובו משק קטן עם פרות ועיזים שגידלו וחלבו בחצר הבית, ברבות הימים החלו לגבן גבינות לצרכי הבית, ברבות הימים הבן שלמה הלך בדרכי אביו והקים רפת לתפארת, כאשר באמתחתו תמיד נשא חלום לחזור ולייצר גבינות כבבית הוריו.

בשנת 1997 החליטו בני הדור השלישי לחדש מסורת אבות, והקימו בצמוד לרפת מחלבה. מחברת המתכונים של סבתא היוותה בסיס למתכונים הראשונים ובעזרתה החלו במלאכת הגיבון ובהמשך רכשו ידע ממחלבות מסורתיות באירופה.

כיום מתבצע יצור הגבינות בציוד חדיש, בשיטות מסורתיות כנהוג במחלבות קטנות באירופה, תוך הקפדה על תהליכי יצור מבוקרים.

במחלבה מעבדים חלב עזים, כבשים ובקר ומייצרים כ - 25 סוגי גבינות איכותיות וייחודיות: קשות, חצי קשות בשלות, גבינות עובשים וכמובן גבינות רכות ויוגורטים. 
שיווק הגבינות מתבצע ישירות מהמחלבה לבתי הקפה, מסעדות, מלונות, מעדניות ולקוחות פרטיים.

בצמוד למחלבה חנות המוכרת את מוצרי המחלבה, המבקרים במקום אף יכולים לצפות בחליבת הפרות.

טוב, אז נחזור לענייננו, הגענו כאמור לסדנת אפייה לרגל חג השבועות המתקרב ובא בצעדי ענק, אל דאגה, כבר אצרף את המתכונים המעולים בהם התנסנו ואף טעמנו.

לפני, חייבת לספר לכם כי ממש ממש בקרוב יחל יריד שבועות מפואר במקום.


ביריד יוצגו מגוון הגבינות מחלב בקר, כבשים ועזים, גבינות קשות, גבינות חצי קשות בשלות, גבינות עובשים וכן גבינות רכות למיניהן.

מאפיית אגדת לחם תשתתף גם ביריד ותציע למכירה לחמים, חלות ומאפים טריים, עוגות, קישים ועוד. ויהיו דוכנים נוספים של כריכים וקפה, שמן זית, דבש, טעימות יין, פרחים, פירות וירקות, מיצים שנסחטים במקום, חומוס, כלים מקרמיקה, תכשיטים ועוד ועוד....

ימים ושעות הפעילות של היריד:

6/6/16 יום שני 12:00-20:00

7/6/16 יום שלישי 8:00-20:00

8/6/16 יום רביעי 8:00-20:00

9/6/16 יום חמישי 8:00-20:00

10/6/16 יום שישי 8:00-15:00

מה עוד חדש במשק יעקבס?

התחדשו בחנות דגל חדשה במושב כפר הרא"ה בה ניתן גם לשבת וליהנות מכריכים שנעשים במקום, פלטות גבינות, כוס יין, מאפים וקפה משובח.

כמו כן בימים אלה פותחים שולחן ומזמינים את אוהבי המטבח והאוכל לסדנאות בישול אותן אנחנו מקיימים בחנות המחלבה שלנו. הסדנאות עוצבו עבור מי שאוהב לבשל ורעב למתכונים חדשים, לחובבי המנות החלביות, למפרגנים לתוצרת הארץ ולכל מי שנהנה לארח ולחלוק מנות טעימות בהכנה בעצמית. הסדנאות כשרות ומבוססות על הגבינות שלנו.


קבלו הצצה קטנטונת לחנות המפעל:







ועכשיו, הבטחתי אז חייבת לקיים מספר מתכונים מהסדנא:


קיש בלקני עם גבינת רוקפור
בצק פריך לקיש
400 גרם קמח לבן
 200 גרם חמאה
כפית מלח
ביצה אחת
2 כפות מים

רוייאל לקיש 
על כל ליטר שמנת 7 ביצים מעט פסטו פלפל לבן או שחור מלח אגוז מוסקט.
מערבלים הכל יחד במעבד מזון.

תוספות: פלפלים, קישואים, חצילים ובצל, אפויים בתנור עם שמן זית, מלח ופלפל כמו אנטיפסטי
גבינת רוקפור מוצרלה מגוררת פיקורינו מגוררת חופן קלמטה

אופן ההכנה 
מעבדים את כל החומרים יחד במעבד מזון עד קבלת בצק אחיד.
אופן ההכנה
מסדרים בקלתית את הירקות, קלמטה, רוקפור, שופכים מעל את הרויאל, מכסים במוצרלה ופיקורינו, ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, עד הזהבה, כ-25 דקות

נודי בחמאה ומרווה 
מתכון ל-4 אנשים _כ-24 כדורים)
מצרכים 
400 גרם ריקוטה מסוננת מנוזליה
700 גרם תרד טרי
50 גרם פיקורינו
ביצה
מלח, אגוז מוסקט
קמח (כ-150 גרם)

לרוטב 
100 גרם חמאה
מלח, פלפל
4-3 עלי מרווה
פיקורינו להגשה

אופן ההכנה 
מעמידים סיר גדול עם מים ומלח, מביאים לרתיחה.
חולטים את התרד 3-2 דקות, קוצצים דק עם סכין ומסננים היטב.
מערבבים את התרד עם הריקוטה, מוסיפים מלח, קמצוץ של אגוז מוסקט, פיקורינו וביצה עד קבלת מרקם אחיד וקצת דביק. שמים קמח בקערה, מקמחים את הידיים, יוצרים כדורים ועוטפים אותם בקמח, עד שהכדור עגול ואחיד.
במחבת ממיסים את החמאה על אש קטנה, יחד עם המרווה, מתבלים במעט מלח ופלפל.
מרתיחים מחדש את הסיר עם המים, וזורקים את הנודי פנימה בעדינות (רצוי לבדוק קודם כדור אחד, לוודא שהוא לא מתפרק, אחרת צריך להדק שוב את הכדורים בעוד קצת קמח) ברגע שהנודי צפים הם מוכנים. מעבירים אותם למחבת, עוטפים(בעדינות) עם הרוטב, מוסיפים פיקורינו ומגישים מיד.




חנות מחלבת יעקבס-אגדת לחם מושב כפר הרא"ה 04-6251266

ימים ושעות פתיחה:

ראשון-חמישי 7:00-18:00

שישי 7:00-14:00


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה