יום שבת, 4 ביוני 2016

קפה תפוז בטבע

השבוע בכורתנו חגגה יום הולדת 18 ולרגל המאורע נסעה לראשונה בחייה לבד לחו"ל (עם חברים אבל ללא הורים), כל השבוע עבר עלי בחששות מרובים וזאת בעיקר לאור העובדה שאני ממש אבל ממש לא אם משחררת, הגוף גם הוא נתן את אותותיו וכנראה לאור החששות והדאגות שלי קצת קרס, ביום חמישי לשמחתי זה קרה, היא שבה בריאה ושלמה לארץ (אומנם ללא נייד ובגדי ים אבל הכל בסדר כל עוד זה רק רכוש), לרגל המאורע החלטנו אני והזוגי לצאת לנשום קצת אוויר נקי, ללא חששות, ללא דאגות ועם הרבה הנאה וכיף.

בחרנו לצאת לקפה תפוז בטבע השוכן בהרצליה , המקום חגג לאחרונה יום הולדת 4 וממשיך להתחדש, הן בחיצוניות והן בתפריט הקיצי המרענן, בריא ואיכותי.

מי שלא מכיר כמוני את קפה תפוז בטבע אז ראשית הכרות קצרצרה, המקום נפתח בהשראת בית הקפה המקורי 'תפוז' שהוקם בשנת 2001 במושב בצרה בשרון. קפה תפוז הוקם בלב הפרדסים והטבע וזכה להצלחה רבה ולשבחים הודות ליופיו הקסום לצד חוויה קולינארית עשירה ומגוונת המוגשת באמצעות שירות אדיב ומקצועי, שף המקום הינו עידו מדר (בעל ותק עשיר במיוחד בארץ ובעולם) אשר מוציא תחת ידיו מנות עשירות, טעימות, מפנקות ובריאות, חלק גדול מן המנות מותאם לטבעונים שבחבורה.

המקום שוכן בלב חורשת האקליפטוסים שבפארק הרצליה ומשתרע על פני שטח נרחב, ישנם מקומות ישיבה בפנים (אומנם לא הרבה) והרוב נמצא בחלקו החיצוני של בית הקפה, כל זאת תורמים לתחושת התמזגות עם הטבע והנאה מהאוויר הצח.


אז שנתחיל?
בתחילה עידו הגיש לשולחננו מבחר מנות פתיחה מרשימות וטעימות האחת מקודמתה:




פלאפל גבינות - מיקס גבינות ועשבי תיבול בציפוי פריך מוגש עם איולי סלרי ובצל ירוק- נשנוש טעים ופתיחה מצויינת:






חציל שלם על המחבת– במטבוחה ביתית חמה , טחינה וצ'ילי ירוק, המנה מוגשת עם לחם הבית - הזוגי שלי חובב השקשוקות פשוט התמוגג משילוב הטעמים:



ירקות בלדי בגריל –ירקות קלויים בתנור בנגיעות פרמז'ן ופיקורינו- מנה מצויינת לאוהבי האנטיפסטי, מנה קלילה , חמימה ונגיעות הגבינות (הגבינה לא מגורדת ואי לכך לא נמסה על המנה אלא הופכת לקרנצית) מקפיצות אותה פלאים:


סלט סלקים– סלק מבושל טרי, עלי בייביס, קולורבי ופטה בתיבול בלסמי סילאן ושקדים קלויים- באופן אישי אני לא ממש עפה על סלק אולם המנה הזאת בהחלט העיפה אותי, סלט מצויין , מרענן ומעקצץ, אל תוותרו עליו:


ארטישוק בגריל - ארטישוקים חצויים צרובים מעט בגריל, מעליהם רוטב יוגורט,גרידת לימון בצל ועלי נענע- מנה פרשית וכל כך טעימה , מצד אחד לא מתיימרת ומצד שני רוטב היוגורט (משק יעקבס) בשילוב עשבי התיבול מקפיץ אותה פלאים:



ריבוע פילו ממולא בגבינת פטה - ריבוע פילו ממולא גבינת פטה הנאפית עם קונפי שום ואורגנו טרי כאשר מעל כל העונג הזה ישנו זילוף של דבש- שילוב מדהים של מתוק ומלוח, ובצד עלי ארגולה טריים ברוטב בלסמי מצומצם- מושלם:


כריך טופו- כריך עם טופו המושרה ליומיים בסילן ועשוי בגריל (חייבת וידוי קטן, כאשר עידו הביא לשולחננו את המנה הרמתי גבה, אני וטופו?אולם עד מהרה הבנתי את הטעות , המנה פשוט מושלמת וכי אין שום טעם לטופו, זה טעיםםםם), הכריך מקבל ליטוף של חמאה העשויה מאגוזי קשיו,ירקות- כריך מושלם:



כריך נוסף שטעמנו הינו כריך גבינת צאן - גבינת עזים, פסטו, צ'טני, ירקות קלויים ואגוזי מלך- גם כריך זה היה מצויין, שילוב הטעמים יצרו כריך מהסרטים:


האמת שבשלב הזה די התפוצצנו אך עידו התעקש להביא עוד מנה אחת רגע לפני הקינוח, מדובר בציפס שמלווה את הפיש את ציפס- עידו יצר ציפס מדהים, שאנחנו בהחלט לא מכירים, מדובר בציפס קרוע- הוא אופה את תפוחי האדמה על מצע של מלח, כשהם אפויים פשוט קורע ביד חתיכות ומטגן אותם- התוצאה - מושלמת!!


כמובן שעל קינוח לא יכולנו לוותר וזו בעיקר בזכות המלצתו של עידו על עוגת הביסקויטים- עוגה של בית, עוגה כביכול פשוטה אך כל כך טעימה, ממליצה בחום:



אין לי כל ספק כי לכאן עוד נחזור, מאוד נהננו, ממליצים בחום!


שעות פתיחה
יום ראשון עד חמישי 9:00 - 00:00
יום שישי 9:00 - 19:00
יום שבת 9:00 - 00:00

קפה תפוז בטבע, כניסה מרחוב ז'בוטינסקי (פארק הרצליה), 09-974-4050

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה