במיוחד בימים החמים האלו כשמחפשים משהו קליל קריר וטעים- עוגה טעימה מאוד, מומלצת בחום, תמיד כשאני מכינה אותה לא נשאר פירור והפעם שידרגתי אותה והכנתי תחתית עם פתי בר שוקולד מריר - יצא סופני.
חומרים לקלתית:
300 גרם פתי בר שוקולד מריר מפורר גס של אוסם
100 גרם חמאה מומסת
למלית מוס שוקולד:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
4 חלמונים
350 ג’ שוקולד מריר שבור לקוביות
4 כפות ברנדי
2 שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מערבבים את הפתי בר עם החמאה ומשטחים בתבנית משומנת קלות.
שמים בסיר את הסוכר והמים ומבשלים 4 דקות. מצננים. מקציפים את החלמונים ומוסיפים בהדרגה את סירופ הסוכר. מקציפים לקציפה תפוחה ובהירה כ-8 דקות.
ממיסים בסיר כפול את השוקולד והברנדי, מסירים מהאש ומוסיפים לקציפת החלמונים בהדרגה ובוחשים היטב.
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, מוסיפים לתערובת השוקולד בתנועות קיפול.יוצקים את הקציפה על הבסיס ושומרים במקרר 8 שעות
לעיטור:
קצפת ואגוזי מלך טחונים/ שוקולד מפורר
לפזר מעל העוגה לאחר הקירור.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה