יום שלישי, 12 ביוני 2018

פסטה ברוטב עגבניות וירקות- הרוטב המושלם

כל ערב אני שוברת את הראש מחדש מה להכין לילדים למחרת לארוחת הצהריים, לעיתים פשוט מתייעצת עימם ואז התשובה די ידועה מראש- פסטה מלאה כל טוב- פסטה עם ירקות ולרוב מוסיפה גם טונה- זוהי מנה שאכלתי בילדותי המון (מהמטבח הטריפוליטאי) ואני מאוד אוהבת- הפסטה חריפה אולם גם הילדים "שרופים" עליה תרתי משמע, אז ייאלה הפשילו שרוולים יוצאים לדרך.

המצרכים:
חבילת פסטה- הפעם אני השתמשתי עם פסטת כוסמין, עדשים וקינואה של תבואות
קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות
קופסת רסק עגבניות
3/4 כוס מים
בצל קצוץ
חצי ראש שום כתוש
גזר חתוך לרצועות דקיקות
גמבה חתוכה לרצועות דקיקות
פלפל חריף חתוך לרצועות דקות
פיטריות טריות פרוסות (הפעם לא היה לי אבל מוסיף המון)
קופסת שימורים טונה בשמן

אופן ההכנה:
לטגן בצל עד להזהבה קלילה, להוסיף שום ולערבב היטב, להוסיף תבלינים ואת הירקות, לערבב היטב, להוסיף עגבניות מרוסקות+ רסק עגבניות+מים ולבשל על אש קטנה כמספר דקות.

להוסיף את הטונה ולערבב היטב, לבשל על אש קטנה כחמש דקות ולהוריד מהאש.

להוסיף לפסטה ולהגיש חם.



"תבואות" משיקה פסטות אורגניות ייחודיות: "פסטה מקמח קמוט חוראסאן", ו"פסטה כוסמין, עדשים צהובות וקינואה"

חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, משיקה פסטות אורגניות ייחודיות מסוגן בטעמים מיוחדים, ייבוא מאיטליה: "פסטה מכוסמין, עדשים צהובות וקינואה אורגנית" ו"פסטה מחיטת קמוט חוראסאן אורגנית".

הפסטה מכוסמין, עדשים וקינואה אורגנית – מכילה שילוב מיוחד של מרכיבים: קמח מחיטת כוסמין, קמח מעדשים צהובות, קמח מקינואה וחלבון אפונה. הפסטה מוצעת בצורת פוזילי.

הפסטה מקמח קמוט – חוראסאן אורגני עשוי מזן חיטה קדום בשם "קמוט". על פי מחקרים מדובר בזן חיטה בן אלפי שנים, שמעולם לא עבר הכלאה ולא נעשו בו שינויים גנטיים. משמעות השם 'חוראסאן' היא "החיטה של הנביא", והאגדה מספרת שזו החיטה שנוח אכל בתיבה. לקמוט טעם אגוזי מתקתק המעניק לפסטה טעם מיוחד. הפסטה מוצעת בצורת פנה. הנטורופתית יערה איכילוב כהן מציינת כי הפסטה העשויה מחיטת הקמוט עשירה יותר בערכים תזונתיים מזן החיטה המודרני הנפוץ. היא עשירה יותר בחלבון, בוויטמיני B ומכילה מינרלים כגון אבץ, מגנזיום ואשלגן. היא אף מופחתת גלוטן ולכן נוחה יותר לעיכול.

הפסטות עשויות מרכיבים אורגניים בלבד, כך שהן נקיות מחומרי הדברה וכימיקלים מזיקים.

את הפסטות אפשר להכין בקלות כמו כל פסטה, ומגישים עם רוטב שאוהבים. אפשר גם להכין איתן פשטידות וסלטים.

הפסטות החדשות מצטרפות למגוון הפסטות האיכותיות של תבואות, בהן: פסטה טריקולור אורגנית מחיטת דורום המשלבת גם עגבניות ותרד אורגניים, פסטות מקמח כוסמין מלא אורגני ועוד.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה