יום שלישי, 3 ביולי 2018

סדנה להכנת קובה חמוסטה שטרם טעמתם


יום שישי זה יום הבישולים השבועי העיקרי שלי, כל אחד מזמין את המנה אותו הוא אוהב ואני משתדלת לרצות את כולם+ להכין מטעמים חדשים נוספים, שולחן השבת בדרך כלל עמוס בכל טוב, השבוע מלבד המטעמים הרגילים הכנתי קובה חמוסטה- שילוב של מספר מתכונים מהרשת- תקשיבו- יצא להיט!!! כולם לקלקו את האצבעות.


חומרים למעטפת:
1 כוס בורגול
2 כוסות סולת
0.5 כפית מלח
0.5 כפית כורכום
כ-2.5 כוסות מים פושרים לספיגה (כדאי להתחיל עם 2 כוסות ובהתאם להמשיך)

לערבב לבצק גמיש ונוח לעבודה ולהניח בצד.

למילוי:
חצי ק"ג בשר מספר 2 טחון או קצוץ גס
1 בצל גדול קצוץ גס
3 גבעולי סלרי (עלים בלבד)
חצי צרור פיטרוזליה קצוצה
2 שיני שום כתוש
פלפל שחור, מלח, פפריקה מתוקה, כפית בהרט.
שמן

אופן ההכנה:
לטגן את הבשר עד שמחליף צבעו לאפור עם 2 כפות שמן, לאחר הטיגון להעביר למסננת לסינון כל הנוזלים.
בקערה להניח בצל, שום וירק קצוצים גס (אני שמתי הכל בסלייסר ועשה עבודה נהדרת).
להוסיף לקערת הירק את הבשר ולערבב היטב, להוסיף תבלינים.

חומרים לרוטב:
1 בצל קצוץ
שום כתוש
חבילת עלי סלק (מנגולד) קצוץ גס
5 גבעולי כרפס כולל העלים קצוץ גס
כף שטוחה כורכום
מלח, פלפל שחור, כף מלח לימון, 1.5 כפות סוכר

אופן הכנת הרוטב:
לטגן את הבצל עד שיזהיב, להוסיף את השום כתוש עד שמפיץ ריח.
להוסיף את הירק ולטגן עוד כחמש דקות.
להוסיף תבלינים ולערבב היטב.
להוסיף מים רותחים כ-3/4 מגובה הסיר.



להכין כדורים ולמלא את הקובה, לפחוס אותם (כמו תקליט) ולהכניס לסיר הרותח- יוצאים כ-25-30 קובות.


להגיש עם אורז לבן ולהתענג.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה