חופשה מושלמת -סופשבוע של חגיגות יין במלון פרימה פארק ירושלים
26-28 ביולי 2018
לכל עיר הייחוד שלה אולם אני חושבת שכולנו נסכים שירושלים יש רק אחת, עיר הקודש, עיר מלאת אנרגיות מדהימות, עיר יפיפיה עם נופים עוצרי נשימה, אוויר נקי והמון כיף.
בסופ"ש האחרון התארחנו במלון פרימה פארק מלון מפנק וכיפי אשר מציע סופ"ש מלאים בתוכן, עניין וכיף- לכל סופ"ש הקונפסט שלו אך הפעם אני פה לספר לכם על סופ"ש בנושא היין.
המלון הינו בהשראת חבל היין בהר יהודה, ניצב לו ממש בכניסה לירושלים ומציע לאורחיו חווית אירוח שנוגעת בריח, בטעם ובהשראה שהיין מביא לחיינו- יין שמשמח לבב אנוש, כזה שממש מבקש שנרים כוסית ונשתה "לחיים".
מאחר שהיין מהווה עניין כאן כבר בכניסה למלון יקבלו את פני האורחים חביות של יין עם כוסות יין צוננות (אדום או לבן), כל אורח מקבל מפה עם כל יקבי האזור, כולל הסבר על היקב, סוגי היין המוגשי, כשרות, שעות פתיחה, עלויות סיור ופרטי התקשרות לתיאום ביקור.
מלון פרימה פארק מציע לאורחיו חדרי קומפורט/ דה לקס מרווחים ומאובזרים בעיצוב מודרני.
בכל החדרים יש מיטה מרווחת עם מזרן נוח במיוחד , טלוויזיה בכבלים, מייבש שיער, כספת, מיני מקרר, ערכת קפה ותה, מקלחון / אמבטיה, ואינטרנט אלחוטי חינם.
ואם בפינוקים עסקינן אז כמובן שלא פסחו כאן גם על פינוקים בחדרים, כל אחד מאיתנו קיבל את יין מוסקטו- יין לבן מתקתק, מבעבע ורענן, בעל ניחוח נפלא וטעם עדין מאוד- מעולה להגשה עם אפריטיף של מלוחים וגבינות יבשות או לחילופין לצד קינוחים.
לובי בר המלון מעוצב כמו מרתף יין עם כורסאות עגולות המקובצות כאשכולות ענבים ולצידן כסאות בצבעי סגול \ בורדו כצבע היין. במרכז הלובי ניצב שולחן אבירים גבוה עשוי עץ עתיק מזמין לטעימות, להרמת כוסית, לצ'ייסר ולמצב רוח!
סביב השולחן נערכות טעימות יין והדרכות מפי סומלייה מוסמך שמעשיר את האורחים ברזי היין באזור מידי יום חמישי בין 19:00-22:00 בערב, ההדרכות נעשות בליווי טעימות של מיטב היינות מהיקבים באזור חבל יהודה.
שיתוף פעולה בין יקב היוצר לבין מלון פרימה ייצר את החופשה הקסומה שלנו על כן למדנו עוד ועוד יקב היוצר, על היינן המקומי וחזונו.
יקב היוצר הוא יקב בוטיק משפחתי שנוצר משיתוף פעולה בין משפחת שור, משפחת הייננים הוותיקה בארץ המייצרת יין החל משנת 1847, לבין פיליפ ליכטנשטין, יינן צרפתי מהמוערכים בארץ שעלה לישראל עם החלום לייצר יין איכותי. היקב מאמין שיין הוא יצירת אומנות והיינן הוא זה שיוצר אותה.
לצורך הקמת יקב היוצר, המשפחה נטעה כרמים בכל איזורי היין המובחרים בארץ החל מהגליל העליון בצפון ועד רמת הנגב בדרום מתוך הבנה כי בכל חלקה מתקיימים תנאי גידול עם מאפייני פרי שונים, המתאימים לסוגי יין מגוונים. כל כרמי היקב עומדים תחת פיקוח קפדני של צוות היקב בכדי לוודא תנאי גידול מיטביים לכל גפן וגפן. יינן היקב מקבל חירות יצירתית לשלב יינות הנוצרים מחלקות שונות, צפון ודרום, וזנים שונים לכדי יצירה אישית אמנותית המבטאת את החזון האישי שלו ללא מגבלות של מסורת והרגלי העבר.
בתכנון היין שם לעצמו ליכטנשטיין כמטרה לתת לטעם הפרי לשלוט בתמהיל הטעמים, על פני הדומיננטיות של טעמי העץ. יינות "היוצר" עברו תקופות התיישנות שונות בחביות עץ אלון, תוך בחירה ספציפית של סוג וגיל החביות בכדי לשמור את טעמי החבית, אך לא לאבד את ביטויו של כל זן. היקב פיתח מומחיות ייחודית בזנים ים-תיכוניים הנפוצים בעיקר בדרום צרפת, איטליה וספרד, הבאה לידי ביטוי בסדרת 'ליריקה' הים תיכונית שמציג היקב.
יין היוצר מופץ ונמכר בארץ וברחבי העולם, ומהווה עדות וחותם איכות לתעשיית היין הישראלית. טעמו הנגיש מחד של היין ומגוון הזנים מאידך קולעים לטווח רחב של קהלים ואוהבי יין מכל העולם משבחים אותו.
בעת ביקורנו עברנו הדרכה בנושא- איך לטעום יין כמו מקצוענים מאת יאיר גת, כתב יין "טיים אאוט", "סנהדרינק", כותב ועורך "מדריך היין הישראלי החדש- אם להודות באמת למדנו והחכמנו המון למרות שהסדנא בגדול הייתה קצרה אך קולעת מאוד.
ארוחות המלון מתקיימות ב"צל הכרם", פטיו גדול, יפיפיה וירקרק הממוקם במרכז המלון והוא גם מרכז האירוח והאירועים- כאן זכינו לקבל שפע של פינוקים הן בארוחת הערב שכללו מבחר גדול של סלטים, מנות בשריות, דגים, תוספות, ירקות, קינוחים ועוד:
והן בארוחת הבוקר שכללה מבחר מנות חמות, קרות, ירקות, דגים מלוחים, גבינות, לחמים טריים, מאפים, פירות ופינוקים נוספים:
עוד במלון האורחים מוזמנים ליהנות משפע פעילויות, חוויות, תכנים ומסלולי סיור יקבים במלון ובסביבתו:
· "טעמים ויין בירושלים", מידי חמישי בין 19:00-22:00 בלובי בר במלון.
· השקות יין של חברות
· סיורי יקבים – סיורים מודרכים וסיורים עצמאיים לשלל יקבי הבוטיק באזור ירושלים
"נשתה לחיים נהנה כפליים, החיים יפים ונאהב לעולמים" (כנר על הגג)
ביום שישי בבוקר יצאנו לסיור מודרך עם יהושוע הירש, סיור רגלי בעקבות דמויות מרתקות, בתים, סיפורים, אגדות אורבניות, וההווי בשכונות בלב העיר 'נחלאות'- סיור מעניין מלא במידע, מועבר בהומור ובקלילות, לאחר מכן שוטטנו לנו באופן חופשי בסמטאות שוק מחנה יהודה, נהננו מהצבעים, מההיצע ומהמגוון הטרי.
ממליצה גם לכם להצטרף למלון פרימה פארק אשר מציע סופ"ש של חגיגות בירות בוטיק, יינות מובחרים וסיפורים מתובלים על ההווי בירושלים ב-26-28.7
יום חמישי, 'בירה ונגילה'
מתחילים בערב בלאונג' בר הכרות וטעימת בירות מהמובחרות ביותר בסצנת בירות הקראפט (בוטיק) המקומית בלווי הסברים, סיפורים ואנקדוטות על הבירות השונות ועל מבשלות הבירה שמאחוריהן. הערב מועבר ע"י מומחה לבירה מטעם 'גלן' ו'בירתנו' – מרכז הבירה הירושלמי. נלמד כיצד מכינים בירה, כמה סוגי בירות ישראליות יש, מה מייחד כל אחד מהם, ותטעמו הרבה בירות בטעמים מיוחדים.
יום שישי, 'יין ישמח לבב אנוש'
אחרי ארוחת הבוקר נמשיך לסיור מודרך בחבל היין בהרי יהודה. הסיור כולל טעימות יין, נשנושים, גבינות והרבה נחת. נגלה את עין כרם המתוקה, בכפר אותנטי עתיק וקסום מוקף יערות, כנסיות ובתים עתיקים שוכנת חנות שוקולד וגלידריה חלומית. נגלה כארבעים סוגי פרלינים, טראפלס, פירות יבשים בשוקולד, יינות, קפה מצוין ונטעם גלידה איטלקית- ביתית אמתית. בערב ממשיכים במסורת "יין ישמח לבב אנוש" , ניפגש בלאונג' בר לערב טעימות יינות מובחרים, בליווי נשנושים וסיפורים מעניינים בהנחיית דקל כהן, יועץ ומומחה ליינות.
יום שבת, 'סמטאות העיר'
בשעה 12:00 סיור מודרך עם יהושוע הירש, סיור רגלי בעקבות דמויות מרתקות, בתים, סיפורים, אגדות אורבניות, וההווי בשכונות בלב העיר 'נחלאות'.
רשת מלונות פרימה הינה רשת מלונות קונספט המציעה חוויה ייחודית לאורחיה, מלון עם רעיון. לרשת 14 מלונות ברחבי הארץ מטבריה ועד אילת.
מחירים:
החל מ - 652 ₪ לזוג ללילה על בסיס לינה וארוחת בוקר
למידע נוסף: https://www.prima.co.il/wine-vacation
9995* / 03-5522220
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה