יום ראשון, 8 ביולי 2018

עוגת תמרים בחושה וטעימה במיוחד

הימים החמים גורמים לי לברוח מהמטבח כמה שניתן, אולם יחד עם זאת הילדים בבית מחפשים כל הזמן משהו טעים, האורחים שמגיעים לצפות במונדיאל והנשים שלהן שמגיעות לקשקש עימי ולשתות קפה- כל אלו גרמו לי לשוב למטבח ולהכין עוגה זריזה, טעימה, בריאה ומפנקת במיוחד.

עוגת התמרים, עוגה בחושה, קלה וטעימה שמצאתי ברשת, מעט שיפצרתי ויצאה עוגה חלומית, רכה כעננים, נימוחה בפה והטעם אלוהי.


המצרכים:
1 כוסקמח תופח
1 כוס קמח אגוזי מלך מבית greeny
1 מיכל ממרח תמרים שופרסל
1/4 כוס סוכר חום
1/4 כוס סירופ מייפל
כפית קינמון
חצי מיכל שמנת חמוצה
3/4 כוס שמן אגוזים מבית greeny
4 ביצים 
אגוזי מלך קצוצים גס


אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים היטב ביצים, סוכר ושמנת חמוצה, מוסיפים את ממרח התמרים, השמן והקינמון וממשיכים לערבב.
בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים ומוסיפים לתערובת הרטובה.
מעבירים לתבנית אינגליש קייק 35 או שתי תבניות חד פעמיות מאורכות, מפזרים מעל את אגוזי המלך ואופים 40-45 דקות עד שהעוגה שחומה וקיסם יוצא נקי.



מי שעוקב אחרי הבלוג שלי כבר יודע שבחודשים האחרונים המטבח שלי הפך לבריא יותר, משתדלת להשתמש במוצרים באיכות גבוהה על כן גם הקמחים והשמנים שלי הינם הטובים ביותר.

חברת greeny הינה חברת בוטיק אשר מחזיקה תחתיה מוצרים באיכות גבוהה, שמה על דגלה את חזון המצויינות, טיב ואיכות חומרי הגלם.

קמח אגוזי מלך - קמח מוכן מן גרעיני אגוז לאחר הפקת שמן על ידי לחיצה קרה.

עד 70% מהרכב קמח האגוזים הוא לציטין - אחד החומרים החשובים ביותר עבור גוף האדם, גם קמח אגוז עשיר ב: ויטמינים A, B, C, E ו- P, וכן יסודות של נתרן, אשלגן, ברזל, יוד, זרחן, מגנזיום וסידן.

שמן אגוז- השמן מופק על ידי לחיצת גרעיני אגוז מטוהרים. מרכיבי המפתח הם חומצות שומן רב בלתי רוויות ו טוקופרול.

השמן מכיל:
שומנים: אומגה -3, אומגה 6, אומגה 9;
ויטמינים: A, B1, B2, B3 (Vit PP), B6, B9, C, E (כולין), K, P;
מקרו ומיקרו: ברזל, יוד, סידן, קובלט, מגנזיום, נחושת, סלניום, זרחן, אבץ;
פוספוליפידים, בטא-סיטוסטרולים, ספינגוליפידים, פיטוסטרולים, קרוטינואידים, אנטימיריאזיס, קואנזים Q 10 (אוביקינון).





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה