יום שני, 9 ביולי 2018

9 מתכוני טונה הורסים- להיט לתשעת הימים







בקרוב נגיע לתשעת הימים, ימים בהם חלקנו לא צורכים מוצרי בשר ועל כן טונה ודגים הופכים למנה העיקרית, הפעם אני רוצה לשתף אתכם במספר מתכונים שאני ממליצה בחום שייכבו אצלכם במועד זה.

פטה טונה 

מצרכים: 
2 קופסאות שימורי טונה סטארקיסט בשמן (מסונן) 
1 קופסת שימורי טונה סטארקיסט בשמן זית טבעי (מסוננת) 
1 שמנת חמוצה 
3 כפות מיונז 
1 שקית ג'לטין (14 גרם) 
1/2 כוס מים רותחים 
2 כפות רוטב עגבניות מוכן 
1 בצל קצוץ 
מלח 
פלפל 

אופן הכנה 
1. ממיסים את את הג'לטין ומערבבים היטב. 
2. מרסקים במעבד מזון את שאר המצרכים למעט טונה בשמן זית טבעי ומתקנים את התיבול. 
3. מפוררים את הטונה בשמן זית טבעי לתוך התערובת. 
4. מעבירים לתבנית אינגליש קייק מרופדת בניילון נצמד ומקררים 6 שעות לפחות. 
5. הופכים את התבנית על צלחת הגשה. 

מומלץ להגיש עם קרקרים וירקות טריים. 



פאי טונה 

מצרכים לבצק (תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ) 
3 וחצי כוסות קמח 
שמן זית כתית מעולה שסונן מקופסאות הטונה 
2 כפיות מיץ לימון 
1 כפית מלח 
3/4 גביע אשל 
חצי כוס עלי בזיליקום 

מצרכים למילוי 
3 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן זית כתית מעולה (מסוננות- יש לשמור את השמן בצד) 
2 ביצים 
5 כפיות מיונז 
4 כפות גבינה צהובה מגורדת 
2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות 
מלח ופלפל לפי הטעם 

אופן ההכנה 
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות. 
2. מערבלים במיקסר את כל חומרי הבצק לקבלת בצד אחיד. 
3. מרדדים את הבצק לעלה גדול מספיק לתבנית לכיסוי התחתית ודפנותיה. 
4. מערבבים את המילוי ויוצקים מעל הבצק. במידה ונותר בצק ניתן לקשט עמו את הפאי בחלקו העליון. 
5. מכניסים לתנור ל-45 דקות. 
6. בתום 45 הדקות, מורידים את החום לחום נמוך ומשאירים את הפאי לעוד כחצי שעה בתנור. 


מומלץ להגיש חם. 



פלאפל טונה בלקני מפולפל אדום 

מצרכים לכדורי פלאפל 
טונה בשמן זית כתית מעולה 
1 בצל שאלוט קטן 
2 כפות מיונז קל 
1/3 כוס גרגירי חומוס מבושלים כתושים 
כף פלפל מתוק 
כף פלפ קלוי טחון 
קמח 
2 ביצים 
פירורי לחם 
מלח ופלפל לפי הטעם 

מצרכים לרוטב פלפלים קלויים 
2 פלפלים קלויים קצוצים או מרוסקים 
2 כפות גדושות של מיונז קל 
2 שיני שום כתושות 
כף שמן זית כתית מעולה (מסונן מקופסת הטונה) 
מיץ לימון
מלח פלפל 

אופן ההכנה 
1. מערבבים את כל המוצרים ויוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג. 
2. מקררים במשך 10 דקות במקפיא את הכדורים. 
3. טובלים בקמח, לאחר מכן בביצים, ולבסוף בלחם. 
4. מטגנים את הכדורים במשך דקה בסיר עם שמן עמוק. 
5. להכנת הרוטב- מערבבים את כל המצרכים בבלנד ומגישים לצד הפלאפל או מורחים בפיתה. 


במידה ומגישים את הפלאפל בפיתה, מומלץ להוסיף גבינת לאבנה. 



רבות דובר על חשיבות שמן הזית, הנחשב לאחד הרכיבים החשובים במטבח הים תיכוני ואחד מהשמנים האיכותיים ביותר מבחינת טעם וערכים תזונתיים. שמן זית ודגים מהווים טריו של שילוב קולנארי ים תיכוני היוצרים הרמוניה בארוחה. לקראת הקיץ, סטארקיסט מציעה טונה בשמן זית כתית מעולה, עשיר ברכיבים פעילים נוגדי חמצון ונוגדי דלקת ובעל ארומה וטעם דומיננטיים המשדרגים את טעם הטונה. 

חברות המזון מציעות לנו לא פעם סוגים שונים של שמן זית הנמדד לפי מידות שונות של איכות. סטארקיסט מציגה מוצר- טונה בשמן זית כתית מעולה המומלץ ביותר, המכיל את הכמות הנמוכה ביותר של חומציות, בעל האיכות הגבוהה ביותר ומשלב שני טעמים דומיננטיים בתזונה הים- תיכונית. שילוב של טונה ושמן זית איכותי מעניק לדג מרקם רך מלא עסיסיות וטעם עשיר המשדרג את מנה. ניתן למצוא את המוצר במדפי קטגוריית הטונה, ברשתות השיווק ובחנויות פרטיות נבחרות בכל רחבי הארץ. 

מחיר לרביעייה: החל מ-27.70 ₪ 



לפרטים נוספים: http://www.starkist.co.il/

סטארקיסט הוא מותג הטונה המוביל בישראל הפועל החל מ-1999. החברה מקפידה על דייג של דגי טונה הגדלים בטבע ועל שיטות דיג העומדות בתקנים המחמירים של האיחוד האירופי. סטארקיסט מקפידה לא רק על בריאות המוצרים וטעמם אלא גם על הקפדה יתרה בנושאי בטיחות, איכות ובקרה. חומרי הגלם אותם סטארקיסט בוחרת למוצריה הינם חומרי גלם מובחרים- החברה משתמשת רק בפילה של הטונה, החלק האיכותי ביותר. מגוון מוצרי החברה הם ללא חומרים משמרים, מכילים חלבון קל ואיכותי לעיכול ומהווים מקור מצוין לוויטמינים ומינרלים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה