יום חמישי, 5 ביולי 2018

ארוחה אסייתית ביתית וטעימה במיוחד

הילדים שלי יכולים לאכול 7 ימים בשבוע ארוחה אסייתית על כל גווניה , מאוד מתחברים לטעמים ולא אחת ביקשו לנסוע למזרח על מנת לטעום מקרוב ולחקור את הטעמים על כל גווניהם, השבוע כאשר הגיע משלוח מאסם ידעתי מיד ארוחת הצהריים / ערב של יום רביעי תהיה ארוחה אסייתית מגוונת ומפנקת, כזו שתותיר בהם התלהבות ואכן כך הדבר לא עברו יותר מחמש דקות והחבר'ה אצלי פשוט "עפו" על המנות והכריזו כי המנות הללו טעימות ומוצלחות יותר מכל מסעדה בה אכלנו.

אז בתפריט הפעם היו 2 מנות: האחת מוקפץ והשני עוף בלימון - שתיהן נחלו הצלחה מרובה.


מוקפץ טעים במיוחד:

המצרכים:
חבילת נודלס- אני בחרתי לאיטריות להקפצה של אסם
חצי כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
גפרורי קולורבי
גפרורי גזר
גפרורי גמבה
פרחי ברוקולי
פרחי כרובית
פיטריות טריות חתוכות לחצי
מעט אננס חתוך
שעועית ירוקה
חזה עוף חתוך לרצועות דקות
שום כתוש
כרבע כוס אסייתי למוקפץ של אסם
כרבע כוס סויה של אסם
כרבע כוס רוטב ספייסי צילי של אסם
מעט אבקת מרק בצל

אופן ההכנה:
לבשל את איטריות הנודלס לפי ההוראות על גבי השקית, לשטוף היטב ולהניח בצד.

לטגן בשמן את השום מספר שניות ולהוסיף את החזה, לטגן עד להחלפת הצבע ולהוציאו לצלחת.

בינתיים להוסיף לשמן עם השום את הכרוב ולערבב היטב, להוסיף את שאר הירקות, בין כל ירק וירק מערבבת היטב, מוסיפה את החזה עוף ואת הנודלס ומערבבת בעדינות.

מוסיפה את התבלינים והרטבים ומערבבת היטב, מבשלת על אש נמוכה כעשרים דקות (מידי פעם לערבב שלא ידבק לתחתית הווק).

טועמת ומשפרת טעמים.


עוף בלימון וצילי:

לנתחי העוף:
300 גרם חזה עוף חתוכים לקוביות גדולות
2-3 כפות קורנפלור
שמן, לטיגון עמוק

לבלילה:
כף רוטב סויה
1 ביצה
¾ כוס קורנפלור

לרוטב:
1 כוס מים- זה מקור המתכון אני באופן אישי אוהבת לעשות עם כוס חלב קוקוס
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס מיץ לימון
1/3 כוס צילי ספייסי של אסם
1/4כוס רוטב סויה של אסם
1/2 כוס שומשום

אופן הכנה:

הרוטב:
שמים בסיר קטן את כל מרכיבי הרוטב ומבשלים על אש נמוכה כעשר דקות.

נתחי העוף:
מערבבים בקערה את נתחי העוף והקורונפלור ומשהים כעשר דקות.
בקערה מערבבים היטב את כל חומרי הבלילה (צריכה להגיע למרקם כמו של שמנת מתוקה, לא דלילה מידי ולא סמיכה מידי), טובלים את נתחי העוף ומטגנים .

סופגים מעט את השמן ומעבירים לסיר הרוטב לבישול קצר של כחמש דקות.





בתאבון!!!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה