בכל יום רביעי מתחילת סאגת הבישולים לשבת, בכל יום רביעי מתחילה לתכנן מסלול מחדש ולהכין תפריט לערב שבת, בכל יום רביעי מתחילות המחשבות לרוץ לרוץ אך לעיתים נבלמות, זה לא אוהב את זה, זאת לא רוצה את זה, אוףףףףף, מתי זה ייגמר?
שבוע שעבר באותו יום רביעי, בעת הכנת התפריט לשבת כמעט וכל תושבי הבית קפצו- "השבת רוצים עראיס"- זה אכל את זה במסעדה הזו וזה במסעדה אחרת- ייאלה, מעולה מנת ביניים נפתרה.
אז קראתי מעט ברשת אבל בסוף המתכון הוא שלי, מבטיחה לכם, לוקלקו- הכנתי 6 פיתות וכולם נעלמו חיש מהר, זה יכול להיות כמנה ראשונה, מנת ביניים כמו אצלינו או סתם כנשנוש.
אז שנתחיל?
הכי טוב להכין את הפיתות לבד אבל למי שמתעצל (כמוני באותו ערב) פשוט לרכוש פיתות בשרניות וטובות.
המצרכים- אני מציינת כאן את המצרכים ל-6 פיתות אך תתאימו לכם את הכמויות:
פיתות לפי כמות האנשים
חצי קילו בשר טחון בקר
1 בצל גדול קצוץ גס
צרור פיטרוזליה
מעט כוסברה
מעט נענע
2 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל, מעט ראס אל חנות
אופן ההכנה:
לערבב היטב את כל החומרים ולשמור במקרר כשעתיים שלוש לספיגת הטעמים.
למלא חצאי פיתות בנדיבות.
אני באופן אישי בחרתי להכין בטוסטר (שמתי נייר אפייה, עליו זילפתי מעט שמן זית ואת הפיתות בפנים.
ניתן להכין על המנגל ו/או על מחבת פסים.
להגיש עם טחינה וסלט עגבניות חריף.
בתאבון!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה