יש דברים שנשארים חקוקים בליבנו לעד,כך גם מסעדת פקין השוכנת בשכונת צהלה בתל אביב- אי שם בשנות העשרה של חיי גרתי בסמוך למסעדה ובכל ערב שבת החבר'ה היו יוצאים לבלות במתחם השוקק חיים (בימים ההם) ובניהם המסעדה.
שבוע שעבר חזרתי לאותם הימים, בחרנו לסעוד את נפשנו באותה מסעדה שטעמיה עדיין חקוקים בזכרוני , כבר בשניה הראשונה שנכנסנו הרגשתי כאילו ולא חלפו להן השנים, האווירה, האנרגיה, הטעמים, הכיף- הכל עמד מלכת.
ומי שלא מכיר כמוני את המסעדה מדובר למעשה במסעדה אסיאתית המשלבת מנות מהמזרח הרחוק (סיני, תאילנדי , יפני וויטנאמי) אשר הוקמה אי שם בשנת 1982, ממש לאחרונה התחלפו הבעלים ואין לי כלל ספק כי אנרגיות חדשות, צעירות ורעננות יקפיצו את המסעדה עוד מעבר למה שהייתה בימי הזוהר שלה.
המסעדה רחבת ידיים וכוללת 2 קומות ישיבה וגן , כמו כן מתבצעים משלוחים לרוב יישובי המרכז: מרשפון ועד יהוד, מראש העין ועד הים.
טוב, נראה לי שדיברתי מספיק, שנתחיל?
את הארוחה פתחנו בפטריות במעטפת- פטריות טריות המוגשות במעטפת בצק, ברוטב סויה וצ'ילי חריף מתוק- מנה גדולה ועשירה, טעימה - זו אחת המנות הנוסטלגיות של המסעדה:
הזוגי שלי חובב המרקים כמובן שלא ויתר והזמין מרק טום ים (חריף מעט)מרק על בסיס ציר עוף וחלב קוקוס, למון גראס, כפיר ליים, שום וג'ינג'ר מוגש עם עוף, עגבניות שרי, פטריות, כוסברה ובצל ירוק- מרק שבהחלט מהווה ארוחה שלמה - שילוב טעמים נפלא, יצא לי לסעוד במספר מקומות אשר המרק לא היה מוצלח, כאן הוא היה פשוט מושלם- אל תוותרו, עוד רגע לפני שנמשיך חייבת לציין נקודה חשובה, המלצרית החביבה טרם הוצאת המנה שאלה אותנו אם יש לנו בעיה עם כוסברה- יתרון אדיר- לא בכל מקום נותנים את האופציה להורדת הכוסברה ולכן אנשים שלא אוהבים מוותרים:
בגזרת הסושי הזמנו 2 רולים שהומלצו בחום על ידי המלצרית (בכלל רוב המנות הומלצו על ידי המלצרית המקסימה שלנו וכולם נחלו הצלחה מרובה) , אחד מהם היה ספיישל חדש שיצרו במקום לי-רול (על שם אחד הבעלים) - שניהם היו פשוט מצויינים ונזללו בהנאה מרובה, חומרי הגלם ברמה גבוהה מאוד, בשילוב טעמים נפלא:
למנות העיקריות הזמנו בקר בחצילים - נתחי בקר מוקפצים עם חצילים מטוגנים - חריף מתוק- המנה לא ממש חריפה, יותר מתקתקה, אולם זוהי בהחלט מנת הדגל של פקין צהלה עוד מימי העבר שלה- מנה מצויינת שיום אחרי עוד אף טובה יותר- מאחר והמנה כל כך גדולה ארזנו את השאריות והילדים טרפו בהנאה מרובה יום לאחר מכן:
עוד הזמנו פאד תאי עוף- אטריות אורז שקופות עם נתחי עוף, כרוב, נבטים, גזר, בוטנים, כוסברה, בצל ירוק ונטפי ביצה מוגש בסגנון תאילנדי חמוץ ומעט חריף- מנה מצויינת, אני כחובבת פאד תאי יכולה להעיד כי גם מנה זו עשויה מחומרי גלם ברמה גבוהה, בהרבה מאוד מקומות שאכלתי הייתי צריכה ממש "לדוג" את נתחי העוף, כאן המנה עשירה בכל טוב וטעימה להפליא, ממליצה בחום:
קינחנו בקינוח מרענן במיוחד- פסיפלורה שוקולד לבן על מצע של מרנג נוגט , אגוזי לוז, קרם פסיפלורה אשר מעליו גנאש שוקולד לבן בציפוי מחית פסיפלורה טרייה- קינוח פרשי וטעים במיוחד, למרות שבקריאה בתפריט הוא לא נשמע כזה להיט הוא מדהים, ממליצה בחום:
לסיכום- המסעדה מעולה , בהחלט שמרה על שמה הטוב והאיכות הגבוהה, השירות מוקפד, אדיב, חייכני ומקצועי ברמה שממזמן לא נתקלתי בו, האוכל טעיםםםםם מאוד ואין לי ספק כי נחזור לכאן עוד רבות אף עם הילדודס.
ממליצה בחום.
כתובת: משה סנה 54 תל אביב
טלפון: 03-6490737
שעות פתיחה:כל השבוע (כולל שבת) 11:30-23:00
לסיכום- המסעדה מעולה , בהחלט שמרה על שמה הטוב והאיכות הגבוהה, השירות מוקפד, אדיב, חייכני ומקצועי ברמה שממזמן לא נתקלתי בו, האוכל טעיםםםםם מאוד ואין לי ספק כי נחזור לכאן עוד רבות אף עם הילדודס.
ממליצה בחום.
כתובת: משה סנה 54 תל אביב
טלפון: 03-6490737
שעות פתיחה:כל השבוע (כולל שבת) 11:30-23:00
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה