יום חמישי, 29 ביוני 2017

רגע לפני שבת קבלו מתכון הורס עם המון טיפים לחלות של שבת



אין ניחוח יותר נפלא מאשר ניחוח אפיית החלות ביום שישי, החלות הנ"ל מומלצות בחום רב, טעימות טעימות, רכות ועסיסיות, חלה עסיסית לצד סיר דגים והנה הגיע עונג שבת.

אז לכבוד שבת קודש הכינו אותן ופנקו את בני הבית.





מצרכים:
קילו קמח מנופה
2 ביצים
שקית שמרית עם משפר אפייה
4כפות סוכר
כף מלח
2.5 כוסות מים חמימים
רבע כוס שמן

אופן ההכנה:
מערבבים יחד את המצרכים היבשים על פי הסדר הרשום
מוסיפים את המים החמימים והביצים, לשים מספר דקות עד שהבצק מתחיל להתגבש
מוסיפים את השמן ולשים 10 דקות
משמנים מעט את פני הבצק ומכסים במגבת מתפיחים עד להכפלת הנפח - בערך שעה עד שעה וחצי
לשים את הבצק מספר דקות ויוצרים ממנו את החלות בצורה הרצויה
מ ורחים על החלות ביצה טרופה מהולה במעט מים או שמן
מפזרים עליהם תבלינים לבחירה מכסים ומניחים לתפיחה נוספת במקום חמים במשך כ- 20 דקות
בנתיים מחממים את התנור לחום בינוני
אופים עד שמשחים יפה, מוציאים אותן מהתבנית ומצננים



טיפים

על מנת לקבל חלות אווריריות במיוחד, לאחר חלוקת הבצק לחלקים המיועדים לקליעה רדדו במערוך כל חתיכת בצק ליריעה מאורכת בעובי כחצי סנטים גלגלו כל יריעה לגליל, ועבדו אותו כך שלא יראה קו החיבור שלו קלעו את החלות מן הגלילים שהתקבלו . בשיטה זו, גם קל יותר ליצור את הרצועות - הן מתארכות בקלות

לפעמים כשאני יודעת שלא יהיה לי זמן להתפנות חלות ביום שישי בעיקר בימי החורף הקצרים, אני מכינה אותם ביום חמישי ומיד אחרי שהחלות התקררו עותפית אותן בנייר כסף ובשקית ניילון ומקפיאה שעתיים לפני הסעודה מוציאים את החלה להפשרה על השיש ולאחר שעה מניחים אותה על הפלטה עם הנייר כסף לחלופין, אפשר לאפות אותן בחום נמוך 20 דקות יוצא דנדש

הקפידו לא למתוח את הרצועות בזמן הקליעה אחרת הן עלולות להקרע בזמן האפיה
בנוסף לשומשום ולפרג המסורתיים אפשר להשתמש בסוגים רבים של תבלינים לפי הטעם וכיד הדימיון אפשר לפזר קצח, זעתר, מלח גס, שיבולת שועל, גרעיני חמניות קימל, או אפילו לפזר עליהן קמח לבן או קמח מלא .

אחרי שהחלה יצאה מהתנור, הניחה עליה מספר מגבות מטבח עד שהיא תתקרר כך החלה תישמר רכה ואוורירית.

כידאי לשמן מעט את הידיים לפני הקליעה - כמו ששמים קרם ידיים

מקור המתכון: מרילין

הפעם בחרתי להשתמש בקמח ללא צורך בניפוי של הטחנות הגדולות ויצא מעולה! יצאו רכות במיוחד.

טחנת הקמח הוותיקה 'הטחנות הגדולות של א"י' בחיפה משיקה "קמח לבן בהיר ללא צורך בניפוי" לנוחות ולזמינות השימוש, בכשרות מהודרת של בד"ץ העדה החרדית. הקמח נארז סמוך לטחינתו ולאחר ניפויו באריזה מבוקרת בטכנולוגיה מיוחדת המונעת התפתחות חרקים, וחוסכת זמן וטרחה הכרוכה בניפוי הקמח. 

"קמח לבן בהיר ללא צורך בניפוי" מצטרף לסדרת הקמחים המעולים ללא צורך בניפוי שהשיקה הטחנה, בהם קמח לחם, קמח לחם מלא 100% וקמח כוסמין מלא 100% בטחינה דקה במיוחד מהסדרה הבריאה. 

מוצרי החברה כשרים בהשגחת הרבנות הראשית חיפה, ובכשרות מהודרת של בד"צ העדה החרדית ירושלים.

מחיר אריזת קמח לבן בהיר ללא צורך בניפוי: 7.90 ₪ (לאריזה של 1 ק"ג).



להשיג ברשתות ובחנויות: רשת לגעת באוכל, רשת חנויות הטבע בוסתן, ברכל, נתיב החסד, מרכז מזון יהודה, סופר ספיר, סופר ברקת, שהרבני (רמת השרון), פורטי סטריט רמת גן, סיטונאות רחמים, סיטונאות נעמה סוידאן, עזרה וחסד, סופר טוב מודיעין, שפע ברכת השם בית"ר עילית וירושלים, המאפייה של ראסל ירושלים, שמואל שפע ירושלים, ל.א.ב.ל, דיפ שיווק, מאיה בוטיקטבע, רני אורגני, סופר הס (כפר הס), לחם ברויטמן אילת, חנות טבע בראשית באילת, לחם בורקין בנימינה, מאפיית קצרין, 'המזווה' – חנות אינטרנטית, בחנות המפעל בטחנה ובחנויות מובחרות נוספות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה