יום רביעי, 3 באוקטובר 2018

סדנא להכנת קובה בורגול שאתם חייבים להכין

בכורתי די בעייתית באוכל, את זה לא אוהבת ואת זה ממש לא אוהבת, מבחינתה האוכל שלה יכול להסתיים בשניצל עסיסי ושמנמן לצד פירה קטיפתי ו/או פתיתים עם ירקות שאני מכינה לה, היא לא צריכה יותר מזה, אבל כאמא פולניה (לא באמת, אבל באופי ממש כך) אני תמיד דואגת שיהיו לפחות עוד שני סירים, אולי שמא תנסה ותאהב.

רגע לפני החגים התקשרתי אליה ודרשתי לקבל ממנה רשימת תבשילים שהיא רוצה שאכין מלבד שניצל, תשובתה לא איחרה להגיע, "אמא , אני יודעת שיש בזה מלאאאא עבודה אבל בא לי קובה בורגול מטוגנת" , שינסתי מותנים, הפשלתי שרוולים, הכנתי הרבה כוחות, מוזיקת רקע כיפית וקיצבית וייאלה יצאתי למשימה, נכון, זה הרבה עבודה אבל היי חברים, זה שווה כל ביס! זה יוצא טעים בטירוף, מהכמות שאני הכנתי יצאו לי כ-40 קובות קטנטנות והתגובות לא איחרו להגיע- אין אושר גדול מזה בחיים בחיי.

אז קדימה, הצטרפו אלי, פנו שעתיים / שלוש והפתיעו את יקירכם, היתרון המשמעותי של הכנת הקובה זה שניתן להכין מראש ולטגן סמוך לארוחה.



מצרכים לבצק:
2 כוסות בורגול דק
חצי כוס סולת 
רבע כוס קמח 
רבע כוס מים
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
רבע כפית פפריקה
2 כפות שמן
כפית שטוחה מלח
ביצה אחת.

מצרכים למלית:
חצי קילו בשר בקר טחון טרי
בצל אחד קצוץ דק
שן שום אחת קצוצה
כפית שטוחה פלפל שחור
חצי כפית כמון
כפית בהרט
רבע כפית קינמון
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית מלח
רבע כוס צנוברים קלויים
רבע כוס צימוקים
כמה עלים של םטרוזיליה
2 כפות שמן

אופן ההכנה:

משרים את הבורגול חצי שעה במים עד כיסוי, מסננים וסוחטים מנוזלים.
מוסיפים את הסולת והקמח ויתר המרכיבים, מערבבים היטב ומשהים בצד לרבע שעה- בגדול הבצק צריך להיות נוח לעבודה ממש כמו פלסטלינה, אם חסר לכם מים תוסיפו עוד קצת, אם הבצק דביק מידי תוסיפו מעט קמח.



בינתיים בזמן שהבורגול מושהה אני מכינה את המלית.



מטגנים את הבצל, מוסיפים את הבשר ומערבבים. לאחר שהבשר משנה את צבעו, מוסיפים את יתר התבלינים מערבבים ומטגנים כעשר דקות, מוסיפים את הצימוקים והצנוברים והמלית מוכנה.

מרטיבים את הידיים ולוקחים כשתי כפות מהבצק, יוצרים כדור קטן ואז עם הבוהן מתחילים לדחוף את הדפנות החוצה ויוצרים גומה, בתוכה ממלאים בכף מהמלית וסוגרים בעדינות (מצרפת תמונות), אל דאגה, בהתחלה הם יוצאים פחות יפים אך לאט לאט מתחילים ללמוד את הרעיון ויוצרים אליפסות יפות ומדוייקות.







מכינים כך את כל הקובות ומטגנים אותן בשמן עמוק, כפי שציינתי מעלה במידה ואתם לא אוכלים את כל הכמות אתם יכולים להכין ולהקפיא טרם הטיגון, להפשיר מעט ולטגן.



בתאבון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה