השבוע ילדינו חזרו לשגרת לימודים רציפה לאחר כשלושה חודשים של חופשה (טוב, חודש ספטמבר למדו מעט), את החזרה לשגרה חגגנו בארוחת בוקר או שמא ארוחת ערב משותפת, מפנקת וטעימה במיוחד, כתושבי פתח תקווה בחרנו לא להרחיק לכת וסעדנו את ארוחתנו במסעדת בנדיקט פתח תקווה- המסעדה האהובה עלינו.
אומנם ארוחת בוקר לרוב אוכלים בשעות הבוקר אך על פי הגדרת בנדיקט ארוחת בוקר הינה למעשה סגנון חיים וניתן להנות ממנה לאורך כל שעות היממה, התמחות המסעדה היא למעשה ארוחות הבוקר, כאן בתפריט ניתן למצוא מגוון רחב במיוחד של ארוחות בוקר מסורתיות קלאסיות לצד מיוחדות ופרשנויות שונות של השף.
למה "בנדיקט"?
ע"ש מנת האגז בנדיקט המפורסמת – זו הומצאה על ידי למואל ס. בנדיקט, ברוקר ניו -יורקי שחי לפני כמאה שנה. בנדיקט התעורר בוקר אחד עם הנגאובר רציני, נכנס למלון הוולדורף וויסטריה שבניו-יורק ובנסיון להיפטר מהאנגאובר הקשה ביקש מהמלצר את הבקשה המפתיעה הבאה – מאפין קלוי עם הרבה חמאה, רצועות בייקון קריספי, ביצה עלומה ומעל כל זה רוטב הולנדייז צהבהב- במסעדת המלון כל כך הורשמו מהארוחה הספונטנית שהחליטו להכניס אותה לתפריט.
אז כאמור הגענו לסניף פתח תקווה השוכן ברחוב הסיבים 47 , שפע חניה באזור (כחול לבן), הסניף מרווח מאוד, ישנן פינות ישיבה בפנים/בחוץ ובמרפסת, השירות אדיב, שרירותי ואיכותי מאוד, כל צוות המלצרים מכירים את התפריט על בוריו, האוכל טרי וטעים מאוד, אז שנתחיל?
למנות פתיחה הגיעו לשולחננו המנות הבאות:
ראשית הגיעה לשולחננו סלסלת לחמים חמימה ומפנקת במיוחד עם ריבת תפוחים, חמאה ושוקולד נוטלה:
פטריות פורטובלו- מושרות בשמן זית, שום וטימין, צרובות על הגריל עם גבינת עיזים וויניגרט בלסמי- מנת פתיחה קלילה וטעימה, פטריות הפורטובלו צלויות מעט אך יחד עם זאת נשארות עסיסיות ובשרניות, שילוב הגבינה והרוטב הקטיפתי העניקו למנה טאצ' קליל ומיוחד:
קינג סלמון-סלמון מעושן, ביצה חצי קשה, טוביקו, עירית ובצל סגול - מוגש עם קרם פרש וטוסטונים- שלושת ילדי מאוד אוהבים סלמון מעושן על כן לרוב אנו מזמינים את המנה הזו למנה ראשונה, כאן המנה עלתה על הרבה מקודמותיה, שילוב הביצה החצי קשה, עם הקרם פרש והטוביקו יצרו מנה פרשית, רעננה וטעימה להפליא:
מגדל בבל-סביח עירקי בשכבות - פרוסות חציל מטוגן ועגבנייה צלויה על לביבת תפו׳א עם ביצה קשה, עשבי תיבול, ורוטב טחינה-עמבה- הוריו של הזוגי הינם ילדי עירק (או שמא בבל) על כן הוא גדל וינק בילדותו את מורשת העדה, כל שבת בבוקר מתחילים עם מנת סביח עירקי איכותי וטעים, הפעם הכרנו את הסביח בחליפה קצת שונה ואם להודות באמת מדליקה במיוחד, אנחנו מאוד אהבנו (הילדים קצת פחות ) ואפילו מתכננת בקרוב להכין בבית בצורה הזו- אין לי כלל ספק כי מנה זו תקצור אין ספור מחמאות:
ארוחות הבוקר שהגיעו לשולחננו כמנות עיקריות היו מאוד מגוונות וכולן ככולן קצרו מחמאות אין סופיות מצד כל הטועמים.
אני ונסיך הבית בחרנו במנת אג בולז -חידוש ממטבח הבנדיקט לסגנון הגשת הביצים הקלאסי. כדורי אומלט המוגשים ברוטב לבחירתך- אנחנו בחרנו ברוטב 4 פטריות- פטריות שמפיניון, פורטבלו, יער ושימג'י ברוטב שמנת- מנה מפתיעה ומעניינת מאוד, אני ונסיך הבית מאוד אהבנו, המנה מוגשת עם סלסלת לחמים טריים מהמאפייה , סלט ירוק ושתייה לבחירתך: מיץ טבעי/שתייה חמה/מימוזה:
הזוגי קרניבור ידוע ועל כן בחר במנת Philly Style- הסטייק אנד אגז סנדוויץ' המפורסם מפילדלפיה. ג'בטה מהמאפייה עם נתחי שייטל עסיסי צרובים במחבת עם בצל, פטריות, גבינת גאודה, איולי צ׳יפוטלה ושתי ביצי עין, מוגש עם עגבניות שרי צלויות, רוטב אלף וציפס, ראשית ולפני הכל מדובר במנה גדולה מאוד שאף מספיקה לשני סועדים, כל האלמנטים במנה טריים מאוד ויצרו יחד חגיגה קרניבורית אמיתית וענוגה, ביס מכל המרכיבים יחדיו יצרו לונה פארק של טעמים לחיך:
נסיכת הבית בחרה בבוקר סקנדינבי- פילה סלמון צלוי על הגריל מוגש עם לביבות תפוח אדמה, אספרגוס ורוטב הולנדית גם מנה זו מוגשת עם סלסלת לחמים ושתייה לבחירה- מדובר במנה גדולה מאוד, דג עסיסי, טרי וטעים, היא לא הצליחה לסיים את המנה ותושבי השולחן העניקו לה עזרה, מנה טעימה במיוחד:
הנסיך בן ה-12 חובב מנת האגז בנדיקט לא ויתר והזמין לעצמו את המנה הנפלאה אגז בנדיקט רויאל (עם סלמון מעושן)- ארוחת הבוקר הקלאסית מניו יורק 2 ביצים עלומות על לחם בריוש קלוי עם תוספת משתנה (אנחנו כאמור בחרנו עם סלמון מעושן) ורוטב הולנדייז. גם מנה זו מוגשת עם סלסלת לחמים מהמאפייה , סלט ירוק או קצוץ ושתייה לבחירתך: מיץ טבעי/שתייה חמה/מימוזה- מנה מושלמת, מדוייקת מאוד וטעימה במיוחד:
כמובן שבשלב זה כבר אף אחד לא הצליח לנשום אבל כידוע לקינוחים קיבה משל עצמם ועל כן חיש מהר הזמנו קינוח להזמנתם של ילדינו - מיני פנקייק קינדר- 3 פנקייקים שמנמנים וחמימים ברוטב קינדר חלומי, חמים - את הפנקייקים מכינים במקום מיד עם ההזמנה (כ-15-20 דקות מזמן ההזמנה):
אני התפנקתי לי עם כוס קפה איכותי לצד שבלול בריוש עם שקדים- שלמות זה כאן!!
שיהיה בוקר טוב כל היום וכל הלילה.
בנדיקט פתח תקווה
רחוב הסיבים 47
03-7477535
שעות פתיחה:
ראשון עד שבת- 8.00-24.00
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה