יום שני, 9 במרץ 2020

אוזני המן קרמבו במילוי משתנה לבחירתכם


חג פורים.. חג גדול לילדים...וגם למבוגרים! 

'מיה תעשיות מזון' מציעה לרגל חג הפורים מתכון לאוזני המן קרמבו במילוי משתנה לבחירתכם :
שוקולד צ'יפס, מעדן פרי תות או פרג 
לאווירת חג מיוחדת במיוחד באדיבות הקונדיטורית ומובילת הרשת אור שפיץ 



פורים זה החג האהוב עלי בחגי ישראל, הילדים מתחפשים, הבית מקבל ניחוחות של אפייה ואני מתענגת על כל מתכון ומתכון, לא אחת אני מנסה מתכונים חדשים ומפתיעה באהבה יתרה את אלו המקבלים ממני משלוחי מנות. לצד המאפים הקבועים שמכינה מידי שנה כל שנה מפתיעה לפחות עם מתכון אחד חדש.

השנה רגע לפני פורים הגיע לידי מתכון סופני שאני חייבת לנסות אולם בשל העובדה כי הוא נראה לי קטלני החלטתי לחלוק עימכם ומשתפת גם אתכם.  המתכון הינו באדיבות הקונדיטורית ומובילת הרשת אור שפיץ שנכתב בעקבות שיתוף פעולה יחד עם חברת "מיה תעשיות מזון" במיוחד לרגל חג הפורים, אז למה אתם מחכים? הפשילו שרוולים והצטרפו אלי למטבח. 

אוזני המן קרמבו, במילוי לבחירה של 'מיה תעשיות מזון' 

מתאים לכ- 12 יחידות אוזני המן וכ-12 יחידות קרמבו, זמן הכנה כשעה .

המצרכים לבצק: 
200 גרם חמאה קרה 
2.5 כוסות (300 גרם) קמח 
1/2 כפית אבקת אפייה 'מיה תעשיות מזון' 
שקית אבקת סוכר (100 גרם) 'מיה תעשיות מזון' 
1 כפית תמצית וניל 'מיה תעשיות מזון' 
רבע כפית מלח 
רבע כוס (65 גרם) חלב 
4 כפות (40 גרם) קקאו

המצרכים למרנג:
5 ביצים L (200 גרם) חלבונים 
100 גרם (חצי כוס) מים 
כוס ו-3/4 (360 גרם) סוכר 
כפית / לפי הטעם תמצית אגוזי לוז 


3 אפשרויות למילוי 

המצרכים למילוי פצפוצי שוקולד וחמאת בוטנים:
שקית של פצפוצי שוקולד 'מיה תעשיות מזון' 
2 כפות של חמאת בוטנים 'מיה תעשיות מזון'

המצרכים למילוי מעדן פרי תות: 
2 צנצנות מעדן פרי תות 'מיה תעשיות מזון' 

המצרכים למילוי ממרח פרג: 
כוס וחצי (150 גרם) פרג טחון 'מיה תעשיות מזון' 
כוס ו-2 כפות (120 גרם) סוכר 
כף (15 גרם) חמאה 
כף (10 גרם) קורנפלור 
3/4 כוס (200 גרם) חלב 
שליש כוס (30 גרם) שקדים טחונים 'מיה תעשיות מזון' 
חצי כוס (50 גרם) ביסקוויטים טחונים 
1 כף דבש 
1 כף תמצית וניל 'מיה תעשיות מזון' 
קליפת תפוז מחצי תפוז 

מצרכים לציפוי הקרמבו 

150 גרם חמאת קקאו 
שקית (300 גרם) שוקולד צ'יפס 'מיה תעשיות מזון' 

אופן הכנה: 

הכנת אוזני ההמן : 
את המצרכים היבשים מעבדים יחד במעבד מזון עד לקבלת מסה פירורית . מוסיפים את המצרכים הרטובים ומעבדים כמה שפחות עד לאחידות בשביל לשמור על פריכות הבצק. מרדדים , מקררים 10 דקות במקפיא, קורצים עיגולים , מסדרים על נייר אפיה מרווח. 

הכנת מילוי אוזני ההמן פצפוצי שוקולד וחמאת בוטנים: 
מערבבים את פצפוצי השוקולד וחמאת הבוטנים יחד. שימו לב שאפשר לשחק עם הכמויות, ניתן לעשות גם מילוי נפרד, רק של חמאת בוטנים או רק של שוקולד צ'יפס – לבחירתכם. 

ממלאים את העיגולים שקרצנו במילוי, מקפלים לצורת משולש וסוגרים את הפינות . 

חשוב להדק היטב בשביל שהמילוי לא יישרף בתנור. 

מכניסים לתנור מחומם לטמפרטורה של 180 מעלות ל- 10-15 דקות עד להתחלה של הזהבה. 

הכנת מילוי מעדן פרי תות: 
ממלאים את העיגולים שקרצנו במעדן פרי תות, מקפלים לצורת משולש וסוגרים את הפינות . חשוב להדק היטב בשביל שהמילוי לא יישרף בתנור. מכניסים לתנור מחומם לטמפרטורה של 180 מעלות ל- 10-15 דקות עד להתחלה של הזהבה. 

הכנת מילוי ממרח פרג: 
מרתיחים וניל, חלב, קליפת תפוז וסוכר בסיר ומביאים לרתיחה, מוסיפים פרג ומבשלים. לאחר חמש דקות מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה. שמים בצד עד שמתקרר ואז ממלאים את העיגולים שקרצנו מהבצק במילוי, מקפלים לצורת משולש וסוגרים את הפינות . חשוב להדק היטב בשביל שהמילוי לא יישרף בתנור. מכניסים לתנור מחומם לטמפרטורה של 180 מעלות ל- 10-15 דקות עד להתחלה של הזהבה. 

אופן הכנה מרנג איטלקי : 
מפרידים את החלבונים ושוקלים בקערת מיקסר. בסיר קטן מרתיחים סוכר ומים עד שמגיעים לטמפרטורה של 117-118 מעלות ולאחר ההגעה לטמפרטורה הרצויה, מתחילים להקציף את החלבונים במהירות גבוהה. כשהסירופ מגיע ל- 120-121 מעלות מוסיפים אותו לתוך החלבונים, תוך כדי הקצפה, בזרם דק. 

מקציפים את המרנג במשך 10 דקות לפחות, עד שהוא יציב מאוד וניתן לגעת בקערה (כבר לא רותחת) לקראת סוף ההקצפה מוסיפים תמצית אגוזי לוז - לא חובה. 

לאחר שאוזני ההמן מתקררות, מזלפים את המרנג בתנועות סיבוביות מעל אוזן ההמן. לבסוף, כדי ליצור את הציפוי של הקרמבו מחממים בסיר קטן על אש נמוכה שוקולד צ'יפס, חמאת קקאו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מחכים מעט לקירור והתייצבות התערובת ושופכים בעדינות את תערובת השוקולד מעל לאוזני ההמן עד לכיסוי מוחלט של המרנג. 

מחכים עד שתערובת השוקולד תתקרר – ונהנים מאוזני המן יצירתיות וטעימות! 



































אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה