יום שבת, 10 בספטמבר 2016

צלי כתף מדהים בבצלצלי שאלוט ופיטריות

כאשר קיבלתי משלוח חגיגי מחוות תקוע של בצלצלי שאלוט מיד ידעתי מהו המתכון אותו אכין- צלי כתף מדהים בבצלצלי שאלוט ופיטריות .

כל ערב חג אני דואגת שיהיו על השולחן לפחות 2 מנות בשריות, מבחר רחב של תוספות, סלטים וכמובן מנה ראשונה, אחת מהמנות שתמיד יככבו אצלינו הינה צלי כתף מדהים בבצלצלי שאלוט ופיטריות .

המנה חגיגית, הבשר נימוח ושילוב הבצלצלים המתקתקים,העדינים והארומטים יוצרים ארומה חגיגית וטעימה במיוחד.

המצרכים:
כתף מספר 6
חבילת בצלצלי שאלוט של חוות תקוע
סלסלת פיטריות טריות פרוסות

תבלינים: מלח, פלפל, אבקת מרק עוף, מעט כורכום

אופן ההכנה:
לבשל את הבשר במים כחצי שעה עם גרגירי פלפל, עלי דפנה וסלרי.
לסנן, לקרר ולפרוס לפרוסות בינוניות.

בינתיים בסיר לטגן בצל עד להזהבה קלה, להוסיף את הפיטריות ולטגן קלות, להוסיף את הרוטב הבסיסי מבית אוסם (שאגב בהזדמנות זו חייבת לספר כי אני משתמשת בו המון והוא מעניק לתבשילים ניחוחות וטעמים נפלאים), תבלינים וכוס מים רותחים.



להוסיף את פרוסות הבשר ולבשל כ-45 דקות.





לרגל חגיגות 30 שנה ל"חוות תקוע" והשנה החדשה שבפתח, משיקה החווה את מגוון המוצרים באריזות במהדורה מיוחדת, הכוללות מתכוני חג. בין המוצרים שישווקו באריזות חג: פטריות אקזוטיות מסוג שי-טאקי, שי-מג'י, שינוקי, פטריות יער ומלך היער, וירקות מיוחדים – שורש ג'ינג'ר טרי, בצלצלי שאלוט, עגבניות לחות, אנדיב לבן ואנדיב אדום. 

"חוות תקוע" היא החברה המובילה כיום בארץ בתחום הפטריות האקזוטיות. מירה ויגנסברג, מנכ"ל "חוות תקוע", מספרת כי "החווה, החוגגת השנה 30 שנה להיווסדה, מציינת גידול בצריכת הפטריות האקזוטיות לאורך השנים. הסיבה לכך היא המודעות הגדלה לצריכה של מזון טבעי וטרי, לצד גידול במודעוּת ליתרונות הבריאותיים הרבים של הפטריות. עוד ציינה ויגנסברג, כי "בחווה זיהינו את מגמת הפתיחות הקולינרית של הציבור הישראלי המבקש להתנסות בחומרי גלם חדשים, ובהתאם לכך הרחבנו את סל המוצרים גם לתחום הירקות המיוחדים". בתחום זה משווקת החווה בין היתר – שורש ג'ינג'ר טרי, אנדיב אדום ולבן, בצלצלי שאלוט ועוד. 

להלן מידע על הפטריות והירקות שיוצעו באריזות חג: 



פטריות שי-טאקי – פטריות בשרניות בעלות טעם עשיר, הגדלות ביערות ומקורן באסיה. פטריות שי-טאקי הן בין פטריות המאכל החשובות ביותר שתורבתו ומגודלות לצורכי מאכל ורפואה. הפטרייה משתלבת נהדר במגוון רחב של מנות, כגון מוקפצים, מרקים, תבשילים, מאפים, אורז ותבשילי בשר, עוף ודגים. 

פטריות שי-מג'י – לפטריות השי-מג'י רגל ארוכה וראש קטן וצרור מהן נראה כזר פרחים ומעניק למנה טעם וחן. לפטריות מרקם פריך ונעים הנשמר גם לאחר בישול ארוך. הן מפתחות טעם אגוזי בזמן הבישול ומשתלבות נפלא במוקפצים, במאפים, במרקים, בריזוטו, במאכלי דגים ועוד. 

פטריית מלך היער – בעלת מראה אלגנטי ושונה מפטריות אחרות בהיותה בעלת כיפה קטנה ושזופה ורגל עבה ובשרנית שכמעט כולה אכילה. פטריות מלך היער סופגות נוזלים ועל כן הן מתאימות במיוחד למנות כמו מרקים ורטבים וכן לצלייה על הגריל לאחר השרייה במרינדה. 

פטריות יער – בעלות מרקם בשרני וניחוח עדין של יער. טעמן העדין מאפשר את שילובן בכל מנת פטריות אהובה כגון פשטידות, מרקים, מוקפצים ועוד. 

פטריות שינוקי – זן דומה לפטריות השי-מג'י הלבנות, אך להן רגל ארוכה השומרת על מרקם פריך גם לאחר בישול ארוך. צורתן של הפטריות ייחודית ומהווה תוספת דקורטיבית לכל מנה. פטריות השינוקי משתלבות נהדר במנות בשר, דגים, פסטה, עוף, מבושלות או מוקפצות. מומלצות במיוחד בתיבול של שמן זית, שום, בצלי שאלוט ועשבי תיבול טריים. 

שורש ג'ינג'ר – תבלין עתיק יומין הידוע בסגולותיו הבריאותיות. בעל טעם ייחודי חריף ומרענן. הג'ינג'ר משתלב נהדר במנות אסיאתיות ותבשילי דגים, עוף ובשר, משקאות חמים וקרים ועוד. 

בצלצלי שאלוט - בצלצלים קטנים, עדינים וארומטיים, המככבים במיוחד במטבח הצרפתי. לשאלוט טעם בצלי מעודן והם משתלבים נפלא בתבשילים, כריכים, סלטים ועוד. 

עגבניות לחות – עגבניות מיובשות בשמש, בעלות טעם עשיר. מתאימות לשילוב במגוון מנות, סלטים, כריכים, כתוספת על פיצה, ברוטב לפסטה ועוד. 

אנדיב לבן ואדום - בעל מרקם פריך ומאופיין במרירות מעודנת. משתלב נפלא בסלטים עם גבינות, אגוזים ופירות מתוקים. אפשר להגישו גם אפוי או צלוי כתוספת למנות, או כמנת פתיחה. 

המוצרים כשרים למהדרין בהשגחת הרבנות גוש עציון. 

מחירים: 10 -15 ₪ (לאריזות במגוון משקלים). 

להשיג ברשתות השיווק. 

לפרטים: www.tekoafarms.co.il

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה