יום ראשון, 18 בספטמבר 2016

עוגת שמרים שלא תפסיקו ליישר

חורף, קיץ, סתיו, אביב - לא חשוב באיזו עונה אנו נמצאים , כמעט תמיד תמצאו אצלי במקפיא עוגת שמרים ריחנית, מפנקת וטעימה במיוחד, מבטיחה לכם שאחרי שתכינו את המתכון שלי לא תקנו יותר שום עוגה קנויה ותכינו תמיד, ממליצה בחום להכין כמות גדולה יותר ולהקפיא כך שתמיד תוכלו להתפנק בפרוסת עוגה טעימה, לגבי המילויים אתם בהחלט יכולים לשחק בטעמים בהם אתם אוהבים: חלבה, שוקולד (לפי המילוי שאני אצרף), ריבה ועוד.... כדאי ורצוי להכין במספר צורות כך תוכלו לגוון.

חומרים לבצק:
1 - כוס סוכר
1 - מרגרינה 
4\1 כוס שמן
3 - ביצים+1 חלמון
50 ג’ר שמרים (יבשים 2 כפות)
4\3 1 מים פושרים (שימו לב שלא יהיו קרים מידי)
בקערת מיקסר לערבל את המרגרינה עם הסוכר לקרם משחתי,
להוסיף את השמן הביצים והשמרים תוך כדי ערבול להוסיף את המים ולהנמיך מהירות.
בקצב איטי להוסיף קמח לא יותר מקילו גרם אחד.
לאחד את הקמח עם שאר החומרים
לעבד את הבצק מעט ביד ולכסות את הקערה בנילון נצמד,
להתפיח עד הכפלת הנפח.
אחרי התפחה ראשונה לעבד שוב להוצאת בועות אויר,(לא יותר מידי)
לחלקל-4 חלקים שוים ולהתפיח שוב כ-30 דקות.
(יהיו כאלה שיגידו שהן מכירות את המתכון הזה חשוב להזכיר כשמכינים בצק שמרים מכינים באהבה).


מילוי:
שוקולד השחר ו/או נוטלה (אני באופן אישי מעדיפה נוטלה)
חצי חבילת פולי קקאו
1- מחמאה רכה מאוד (לא מומסת)
3- כפות קקאו
3- כפות גדושות א. נס קפה
4\1 כוס ליקר שוקולד(לא חיב מוסיף המון)
3- כפות תמצית רום
לערבב הכול יחד לקרם שוקולד אחיד עד שלא רואים את המרגרינה.
לרדד על משטח מקומח עיגול בצק למרוח בנדיבות מהמילוי ולגלגל לרולדה,
את הרולדה לחצות לשתיים ולהשאיר מחובר בקצה אחד לקלוע צמה של 2 (מלכלך טיפה לא נורא) להכניס לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה ולהתפיח 30 דקות, לאפות בחום בינוני.להרתיח על להבה קטנה חצי כוס מים 2 א. סוכר וניל וחצי כוס סוכר,
בגמר האפייה למרוח את הרולדה בנוזל בנדיבות ולהכניס שוב לתנור לעוד 2-3 דקות. להוציא מהתנור ולמרוח שוב בעדינות .
לקרר ולאכול או להקפיא אם בכלל ישאר
בתיאבון


"תבואות" משיקה סדרת מוצרי קקאו אורגניים – פולי קקאו שלמים אורגניים, פולי קקאו גרוסים אורגניים ואבקת קקאו אורגנית 

הקקאו הוא אחד ממזונות העל הנהדרים שנותן לנו הטבע. הוא גדל ביערות בארצות קו המשווה, ומייצרים ממנו את המאכל האהוב – השוקולד. 

חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, משיקה סדרת מוצרי קקאו נאים (לא קלויים) אורגניים – פולי קקאו שלמים אורגניים, פולי קקאו גרוסים אורגניים ואבקת קקאו אורגנית. 

הנטורופתית הילה גבע אבירם, מנהלת מכללת מדיטבע, מציינת כי לפולי הקקאו הטבעיים, שלא עברו קלייה, יתרונות בריאותיים רבים, ולכן הם נחשבים למזון על (סופר-פוד). פולי הקקאו עשירים בנוגדי חמצון, ויטמין C, מינרליים רבים – מגנזיום, ברזל וסידן. כמו כן הקקאו מאזן את המוליכים העצביים (הסרטונין והדופמין), הגורמים לרוגע ולהרגשה טובה. בנוסף, פולי הקקאו של תבואות הם אורגניים, הנקיים מחומרי הדברה וכימיקליים מזיקים. 

ההיסטוריה של הקקאו: הקקאו היה משקה המלכים של שבטי המאיה ושל האצטקים באזור מושבם בדרום מקסיקו של היום. אלה ייחסו לקקאו תכונות מרפא ותכונות מגיות, ובגלל ערכם הרב השתמשו בפולים כמטבעות לתשלום. הכובש הספרדי הרננדו קורטז שהפך למושל מקסיקו חזר לספרד ב-1528, וטרם חזרתו העמיס על ספינותיו מלאי של פולי קקאו וציוד להכנת המשקה. כך הפך במהרה הקקאו למשקה מבוקש בקרב עשירי ארצו. אחרי 100 שנה שהמרשם הספרדי נשמר בסוד, התגלה המשקה הנפלא למדינות אירופה נוספות והמשקה הפך ללהיט. ב-1828 הולנדי בשם קונרד ון טון המציא שיטה להוציא את השומן מתוך פולי הקקאו וליצור אבקת קקאו וחמאת קקאו – תהליך שסייע לייצור טבליות השוקולד המודרניות. 

אופן השימוש: פולי הקקאו על צורותיהם – שלמים, גרוסים וטחונים – מתאימים להכנת מגוון עוגות וקינוחים, בהם – עוגות שוקולד משובחות, עוגיות (כמו בראוניז, עוגיות שקדים עם קקאו ועוד), קינוחי כוסות אלגנטיים כגון מוס שוקולד-קפה, כדורי שוקולד, פודינג, עוגות מוס וקרמים, גלידות בשילוב פולי קקאו גרוסים, חטיפי אנרגיה, שייק פירות עם קקאו גרוס, משקאות חמים וקרים ועוד. 

פולי הקקאו השלמים והגרוסים מוסיפים למנות, בנוסף לטעם משובח, גם מרקם קראנצ'י מיוחד. כמו כן אפשר לשלב את פולי הקקאו גם לעיטור וקישוט הקינוחים. 

כשר בהשגחת הבד"צ בעל"ז, וכשרות רבנות מטה יהודה. 

מחיר: 28.90 ₪ לאריזה של 200 גרם. 

להשיג ברשתות השיווק וחנויות טבע, ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ. לפרטים: www.tvuot.co.il


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה