יום חמישי, 11 במאי 2017

אוהבים את יוון- עד שתטוסו בקרו בלימני קיסריה

לעיתים אני נפעמת מיופיה של מדינתנו הקטנה, שבוע שעבר רגע לפני שהסתיים לו השבוע קפצנו לבקר במסעדת לימני השוכנת בנמל קיסריה, מקום קסום ומיוחד לכשעצמו.

כבר כשראינו בלכתנו על המזח את המסעדה נפעמנו מיופיה, המסעדה שוכנת בבית אבן על צוק מואר ויפיפיה- מדובר בנקודה הכי קיצונית ויפה בנמל לדעתי, ממש רגע לאחר סמטאות החנויות והגלריות.



לימאני זהו בעצם נמל ביוונית למי שתהה על שם המסעדה.



כבר שנכנסים למסעדה ניתן לחוש באווירה החמה והייחודית וכי ניתן להתבלבל ולחשוב כי קפצנו לבר מקומי ביוון הרחוקה, ניכר כי הושקעה כאן מחשבה רבה על כל פרט ופרט אשר יוצרים יחד חוויה אחרת ומיוחדת.



פתחנו את הארוחה עם לחם הבית-לחם כוסמין בעל קרום קשיח וטעים במיוחד, מוגש עם זיתי קלמטה, קונפי שום נימוח וחמאה:



אליו התלוו סיגרים יווניים במילוי פטה, עגבניות מיובשות ופיסטוקים - כל העונג הזה נח על מצע של יוגורט נענע- מנה שתגרום לכם לצקצק בלשון- כמה פשוטה כביכול אך מקפיצה את החיך- אל תוותרו:



עוד הגיע לשולחננו סביצה דג ים- סלט של דגי ים טריים, עגבניות, אבוקדו תובלו בהמון לימון ואהבה:



למנות עיקריות אני בחרתי בפילה דג ים טרי במיוחד שהוגש עם פירה נימוח ואוורירי ומבחר ירקות צלויים - מנה מצויינת עשירה בטעמים, גדולה ונדיבה, רגע לפני שאמשיך למנה הבאה חייבת לציין לטובה את מנות הדגים, הכל כל כך טרי וטעים, ניכר כאילו והדייג דג אותם הרגע במיוחד עבורנו:



הזוגי שלי קרניבור אמיתי ועל כן גם הפעם לא ויתר על נתח אנטריקוט, הנתח מלווה גם הוא בפירה וירקות צלויים, קיבל נתח גדול ועסיסי, טרי , עשוי במידת העשייה המדוייקת ונזלל בהנאה מרובה :




קינחנו את הארוחה המדהימה הזו בעוגת גבינה "ניו יורק"- עוגת גבינה אפויה ונימוחה על מצע עוגיות חמאה- בהחלט קינוח מפנק ולא מושחת מידי אחרי הארוחה הנהדרת הזו:



נהננו מאוד הן מהאווירה, הן ממוזיקת הרקע היוונית שנשמעה ברקע, מהשירות המוקפד, חייכני ואדיב, אוכל טעים במיוחד, בריזה מהנה ונוף הים הנשקף מן החלון.




אין לי כלל ספק כי לכאן נחזור עוד רבות.

שעות פעילות:
יום א'-ה' , 12:00-01:00 
יום ו' , 11:00-01:00 
יום ש' , 10:00-01:00 
המסעדה פתוחה כל יום עד אחרון הלקוחות






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה