יום שישי, 19 במאי 2017

קיש ברוקולי מיוחד

מי שקורה באדיקות את הבלוג שלי יודע כי ממש בקרוב- ערב חג שבועות אם נדייק נחגוג לבכורתי יום הולדת 19, ההתרגשות בשיאה (כל חגיגה אצלנו הופכת חיש מהר להפקה של ממש) והראש לא מפסיק לחשוב על רעיונות למטעמים מיוחדים - חלקם וותיקים וחלקם חדשים.

אחד מהמתכונים הוותיקים עליהם הנסיכה לא מוותרת זה קיש ברוקולי עם המון גבינות ודברים טובים, אז שנתחיל?

המצרכים לפאי:
חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
220 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
6 גרם (1/2 כפית) מלח
כף מיץ לימון
3 כפות (30 מ"ל) מים
1/3 2 כוסות (325 גרם) קמח


המצרכים למילוי:
בצל גדול פרוס לפרוסות דקיקות
חבילת ברוקולי מופשר חתוך לפרחים בינוניים
שמנת מתוקה
קרם פרש של תנובה
3 ביצים
גביע גבינת שמנת של נפוליאון
200 גרם גבינה מוצרלה מגורדת


אופן הכנת הפאי:
מכניסים את החמאה אל קערת המיקסר ומתחילים לערבב בוו גיטרה עד שזו הופכת לקרם חלק ואוורירי.
מוסיפים לחמאה את המים ומיץ הלימון עד להיספגות הנוזלים בחמאה.
מנפים את החומרים היבשים (הקמח והמלח), מורידים את מהירות המיקסר, ומוסיפים אותם לקערה עם כל שאר החומרים.
לשים עד ליצירת בצק אחיד והומוגני.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק ל-2-3 מ"מ.
מעבירים בעדינות את הבצק לתבנית האפייה ומנקים את השוליים בעזרת סכין חדה. כעת הבצק מוכן להכיל כל מילוי.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים 25-30 דקות (רצוי באפייה עיוורת).

אופן הכנת המילוי:
לטגן את הבצל עד לשקיפות, להוסיף את פרחי הברוקולי ולערבב קלות (בעדינות לא לפצוע את הברוקולי) ולטגן על אש נמוכה כ-2-3 דקות, להוסיף תבלינים: מלח, פלפל, אגוז מוסקט- לקרר.
להוסיף את הביצים, הגבינות והשמנת המתוקה.

לאפות בחום בינוני 180 מעלות עד להזהבה בערך כ-35 דקות.

להגיש חם ולהתענג.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה