חודש האביב מביא עימו ניחוחות של פריחה, של התחדשות, של כיף והנאה אולם יחד עם זה מביא עימו המון אלרגיות מטורפות שכוללות: עיניים מגרדות ואדומות, אף נוזל, פריחה מציקה ועוד ועוד.
הזוגי ואני סובלים מתקופה נוראית זו מידי שנה, ניסינו הכל- כדורים, זריקות, תכשירים כאלו ואחרים כולם רק מקלים מעט את התופעות אולם אף אחד מהאלטרנטיבות לא מדירה את האלרגיות מביתנו לחלוטין.
הזוגי חוגג בתקופת האביב יום הולדת אולם לא אחת האלרגיה המטורפת מעיקה ואף גורמת לו לחוסר סבלנות, ירידה בתזונה, ללילות ללא שינה (התעטשויות ללא הרף בשינה) על כן זוהי התקופה השנואה עליו בשנה.
אפילו לטיולים משותפים עם הורי הגן ו/או בית הספר אנו לא מצטרפים מחשש לחשיפה לצמחים העלולים לעורר עד מאוד את האלרגיות.
אז לאלו הסובלים כמונו ורוצים למזער את האלרגיות ולהקל ביובש בעיניים אני ממליצה על מספר דברים שיהפכו את הימים הללו לימים קלים ונוחים יותר:
1. השתדלו לנקות אבק באופן יסודי מידי יום, כן, לא משימה קלה אולם זה אחד הדברים שיגרום לימים הללו לעבור
בקלות.
בקלות.
2. מגדלים עציצים/עצים/פרחים? בדקו מה גורם לכם לאלרגיה ,הוציאו מהבית ו/או צמצמו מגע בתקופה זו מהצמח.
3. לעניים המגרדות והיבשות לאחר אין ספור ניסיונות ממליצה בחום על "בפנטן טיפות עיניים" - טיפות סטריליות
המיועדות להרטבת העניים ולתחושת נוחות (מתאימות גם לאלו המשתמשים בעדשות מגע).
המיועדות להרטבת העניים ולתחושת נוחות (מתאימות גם לאלו המשתמשים בעדשות מגע).
מספר יתרונות בולטים בתכשיר זה הינם: משכך את הופעת היובש/הגירוד לאורך זמן רב, מגן ומעניק לחות וסיכוך למשטח העין.
מאחלת לכולנו אביב שמח, קל ועם פחות אלרגיות מעיקות.
קל יותר לפסוח על תחלואי האביב כשעוגת האגוזים שלי מרגיעה את ה...
מצרכים
לשים בקערה גדולה:
1/2 כוס סוכר
3 כפות יין מתוק
6 חלמונים
קורט מלח
לבחוש היטב
בקערה אחרת:
3 כפות שטוחות קמח מצה
1 כפית אבקת אפיה/כשר לפסח
1 כוס קוקוס
3/4 כוס אגוזים קצוצים
100 גר’ שוקולד מריר קצוץ
1 כפית אבקת קפה נמס
לערבב ולהוסיף לתערובת הראשונה
6 חלבונים
1/2 כוס סוכר
להקציף ולהוסיף לתערובת בתנועות עטיפה
אופן ההכנה לשמן תבנית מס’ 26 לשפוך את התערובת לתבנית ולאפות בבחום בינוני 45 דק’.
לאחר הוצאת העוגה כשעודנה חמה להרטיב אותה עם כוס נס קפה (ללא חלב) ולתת לה להצטנן.
להקציף שמנת מתוקה- אני תמיד מכינה עם קצפת ריצ על מנת שהעוגה תהיה פרווה- למרוח על העוגה , לקרר לפחות לילה במקרר.
לאחר הוצאת העוגה כשעודנה חמה להרטיב אותה עם כוס נס קפה (ללא חלב) ולתת לה להצטנן.
להקציף שמנת מתוקה- אני תמיד מכינה עם קצפת ריצ על מנת שהעוגה תהיה פרווה- למרוח על העוגה , לקרר לפחות לילה במקרר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה