לאחרונה שיניתי מאוד את הרגלי האכילה והצריכה שלי ושל בני ביתי, אוכלים יותר ירקות, פירות, צורכים תוספי מזון (כל אחד לפי צרכיו), שותים יותר מים, עושים ספורט וכו'.
בשבוע שעבר הוזמנתי לאירוע השקת הלהיט החדש והבריא מבית חוות צברי אורלי- אבקת צבר אדום- לחובבי הסברס מדובר בלהיט היסטרי ואמיתי, מהיום ניתן להנות מסברס כיפי בכל השנה.
חוות צברי אורלי ממוקמת סמוך לדימונה, מדובר בחוות גידול הצבר הגדולה בישראל ובמזרח התיכון.
בחווה נטועים מעל 1,100 דונם של זני פטנט, מפיתוח ישראלי, ב-6 צבעים מרהיבים. לצברי אורלי יש יחידת מחקר ופיתוח המיועדת לתחומי תעשיית המזון.
החווה מגשימה את חזון בן גוריון להפרחת השממה, משתמשת במיליוני קוב של מים מושבים (ממוחזרים ומטוהרים) להשקיית המטע, ומפתחת זנים ייחודיים לפרי, שהוא סמל הישראלי החדש. בין טיול במצדה לשדה בוקר, תיירים מבית ומחוץ מוזמנים לעצור בחווה, לביקור ציוני ייחודי. מדי שנה מבקרים בחווה אלפי מטיילים, הנהנים מסיורים חקלאיים, טעימות מוצרי מזון חדשניים שפותחו במקום ופעילויות רבות ומגוונות.
חוות צברי אורלי נתפסת כיום כמפעל חקלאי מהנגב המוביל בעולם בתחום. היכול לספק מזון בריא וטעים כבסיס לתזונה איכותית יום יומית.
החווה שהוקמה בשנת 1992 מכוח החלטת שר החקלאות רפאל איתן [רפול] ,מגדלת זני צבר ייחודיים בקנה מידה עולמי המוגנים בפטנט. פיתוח זני הצבר נמשכו כ-17 שנים ומאז פועלת החווה לפתח טכנולוגיות אגרו טכניות לשיפור שיטות הגידול וכן יישומים בתחום טכנולוגיית המזון. שיטת הגידול האורגנית מאפשרת לצרכנים ליהנות מצבר שגודל ללא ריסוסים, ללא חומרי הדברה וכן ללא כימיקלים.
פיתוח זני הצבר הצבעוני האדום נתן לצרכנים "פרי על" מה שמכונה ע"י התזונאים סופר פוד. פריו האדום מכיל ערכים תזונאים יוצאי דופן וניתן לעשות בהם אין סוף שימושים הן עבור קהילת השפים, עבור טכנולוג המזון והטבח הביתי.
כבר כמה שנים שאנו שומעים עדויות מסביב לעולם המשבחות את היתרונות התזונתיים של הצבר הישראלי שגדל ברמת הנגב. חוות צברי אורלי, המתמחה בגידול זן צברי אורלי, סוחפת אותנו לרמה חדשה של בריאות עם אבקת צבר אדום מיובשת בהקפאה מפרי אורגני המאפשרת ליהנות מכל היתרונות התזונתיים בשלוק אחד.
אחרי שהמחקרים הרפואיים קבעו באופן חד משמעי כי הצבר תורם רבות לבריאות האדם, ואף הגדירו אותו כ"הדבר הבא" בכל הנוגע לתזונה בריאה – גם אנחנו יכולים סוף כל סוף ליהנות מכל העושר הבריאותי במשקה אחד. מאחורי פיתוח מוצר ה"סופר פוד" עומדת חוות צברי אורלי (השוכנת ליד דימונה), המתמחה בגידול צבר אדום. המוצר הייחודי, שפותח ומוגן ע"י פטנט מאפשר ליהנות מכל היתרונות הבריאותיים של צברי אורלי במשקה מרוכז אחד כאבקה - בלי לסחוב קילוגרמים של צבר הביתה ובלי לעבוד קשה על הקילוף והחיתוך!! האבקה מגיע באריזה סטרילית, מאפשרת ליהנות משימוש יומי על ידי הוספת מים בלבד והיא בעלת חיי מדף ארוכים במיוחד. האבקה הארוזה בשקית ווקום עשויה מכ-300 גרם צברים טריים שגודלו במדבר ונקטפו בשיא בשלותם – בתהליך שאינו משלב שימוש בכימיקלים או חומרי הדברה מזיקים ושומר על היתרונות התזונתיים של פרי הצבר.
בין היתרונות הבריאותיים של הצבר האדום Opuntia ficus-indica, נציין את יתרונותיו בטיפול בסוכרת, עודף כולסטרול בדם, כיבי כיבה ואף חמרמורת, לצד תכונות אנטיביוטיות ואנטי-ויראליות. בנוסף הצבר ידוע בתרבות העממית כבעל פעילות אנלגטית (נוגדת כאב), חולי דלקת פרקים וחולי מחלת המעיים קרוהן מדווחים על הקלה בכאבים בעקבות שתיית מיץ הצבר. הירק משפר את פעילות מערכת השתן ואף מקל על הגוף במצב של עצירות, מסייע במניעת עלייה במשקל, מגביר את האנרגיה בגוף, מאזן את החומציות ברירית הקיבה, מפחית צרבות, יעיל נגד כיבים וטחורים, משפר את פעילות הכבד ומחזק את המערכת החיסונית. בנוסף הצבר נחשב למקור אמין לאספקת סידן, זרחן, ברזל, אבץ, אשלגן מינרלים ,ויטמינים וכמות גדולה מאוד של אנטי אוקסידנטים החיוניים לגופנו, מגדיל את רמת האינסולין אצל ספורטאים ומסייע להתמודד עם מחלות סרטן שונות.
באירוע ההשקה הוצגו בפנינו מספר מאכלים/משקאות אותם ניתן להכין עם אבקת הצבר, מה אגיד לכם? כולם ככולם נפלאים, טעימים, מרווים, בריאים ומזינים, אני התאהבתי ואתם?
מצרפת להנאתכם מתכון מעולה להכנת שייק בשילוב אבקת סברס באדיבות קורי אוהד- שף קפה לואיז
המצרכים:
1 יח סטיק אבקת סברס
2 כפות אננס טרי
3 יח תות טרי או קפוא
3 כפות חלב קוקוס
1 כפית אגבה כחולה
מים
קרח
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה