יום שבת, 31 במרץ 2018

ארטישוק ממולא- לפתיחת כל ארוחה חגיגית

כל ארוחה חגיגית אצלינו מתחילה עם מנה ראשונה מפנקת וטעימה - ארטישוק ממולא- מנה שכל הסועדים הן הקטנים והן הגדולים זוללים בהנאה מרובה.

הצטרפו  אלינו לחגיגה, פנקו את הסועדים, הנאה מרובה מובטחת לכם ולהם.

מצרכים: 
2 חבילות תחתיות ארטישוק של סנפרוסט

מילוי
חצי קילו בשר טחון
בצל מגורד סחוט
כף שום כתוש
חצי צרור כוסברה קצוץ
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ
כפית כורכום
כפית תערובת ראס אל חנות
כפית אבקת מרק עוף
כף רסק עגבניות
שתי כפות קמח מצה
ביצה
מלח - פלפל
לטיגון:
ביצה מעורבבת עם כפית רסק עגבניות
קמח מצה

רוטב:
1 בצל קצוץ
10 שיני שום
2 גבעולי סלרי חתוכים דק
חצי צרור נענע קצוץ – העלים בלבד
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ
חצי צרור כוסברה קצוץ
כף פפריקה אדומה
כפית כורכום
כפית מרק עוף
מיץ מחצי לימון
3-4 כוסות פול ירוק


אופן ההכנה 
מערבבים את כל חומרי המלית ולשים מספר דקות
ממלאים את תחתיות הארטישוק בכף גדושה מהמלית ויוצרים הר קטן
טובלים את הארטישוק מכל כיוון בביצה המעורבבת
ולאחר מכן בקמח מצה 
מטגנים מכל צד עד שמקבל צבע יפה – שומרים בצד
בסיר רחב מטגנים את הבצל בשמן נדיב
מצרפים את השום ומערבבים שמתחיל להריח
מוסיפים את העשבים את התבלינים ואת הפול ומערבבים שתי דקות
מניחים / מסדרים מעל הכל את הארטישוקים הממולאים
מוסיפים מים עד לשלושת רבע גובה הארטישוק + המיץ לימון
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה בסיר מכוסה כשעה






מקור המתכון- מרילין

אין תגובות:

פרסום תגובה