יום ראשון, 3 בינואר 2021

קונים פירות וירקות עם חקלאות חברתית- פירות צביקה

מי שעוקב באדיקות אחרי הבלוג שלי יודע כי מאז פרוץ נגיף הקורונה לחיינו אני רוכשת יותר ויותר תוצרת חקלאית. בתחילת פרוץ המגיפה המעטתי לצאת לסופר ובכך נחשפתי לתוצרת החקלאים ומאז נפלתי שבי ברשתם. אין ספק כי התוצרת החקלאית הינה מוצלחת, טרייה, איכותית וטעימה פי כמה מזו הנמכרת בסופרים. 

הפעם אני רוצה לספר לכם על  חקלאות חברתית- פירות צביקה. צביקה גולדברגר חי ונושם חקלאות כבר למעלה מעשרים שנים בעמק איילון. החקלאות הינה בנשמתו, בליבו ובכפות ידיו. אם בתחילת דרכו כחקלאי טיפח באהבה כל גידול שדה שניתן לדמיין ושיווק אותו אל ציבור הצרכנים דרך סוחרים הלוא שלפני כשנתיים החליט לייצר מודל צרכנות חדש שיביא אלינו הצרכנים עד הבית את התוצרת הכי טרייה, הכי מגוונת והכי איכותית , כל זאת במכירה ישירה וללא פערי תיווך. 

בחקלאות חברתית- פירות צביקה ניתן למצוא היצע רחב של : פירות טריים ומיוחדים, ירקות מהמשק איכותיים ומגוון רחב במיוחד, כמו כן מבחר מוצרים מיוחדים ונבחרים כגון: חלווה, מיצים סחוטים, תבלינים, פירות יבשים ועוד ועוד. 



האתר מאוד נוח וקל למשתמש, מחולק לפי קטגוריות שציינתי מעלה. שבוע שעבר ממש רגע לפני בישולי השבת הגיע משלוח עמוס כל טוב עם מבחר פינוקים איכותיים, טריים וטעימים, רק נקטפו וכבר הגיעו אלינו. הכל ארוז בקפידה יתרה ובצורה מאוד מסודרת, אין ספק שכיף גדול לקבל כזה משלוח- בין שלל הירקות שהגיעו: עגבניות שרי, עגבניות מגי, פיטריות טריות מדהימות, שעועית טרייה, חסה, ברוקולי מושלם (אחד הטובים שאכלנו), מלפפונים, דלעת ערמונים, כרובית, חציל בלאדי, כרוב סגול, תפוחים, פיטאיה ועוד- כפי שאתם בוודאי יכולים לראות ה-כ-ל סופר טרי, רענן ואיכותי, כלל הירקות היו כל כך טעימים ואיכותיים. 











מגוון התוצרת מגיעה אלינו הצרכנים תוך כ-12 שעות מהרגע שנקטפו מהעץ / מהשיח ישירות עד הבית וכי ניכרת בגדול טריות ורעננות המוצרים. 

אז מן המוצרים הכנתי מבחר רחב של מטעמים לשבת ביניהם: סטייק חציל מוגש על טחינה עם סלסת עגבניות. סלט כרובית עם טחינה וסלט עגבניות, בצל ולימון כבוש. שעועית ירוקה מוקפצת בסויה. שקשוקה ביתית ולביבות כרובית ובטטה מושלמות. מצרפת להנאתכם מתכונים מעולים. 

המצרכים:
כרובית
2 בטטות
חצי כוס גבינה צהובה מגורדת
חצי קוביית גבינה בולגרית מפוררת
שמנת חמוצה
3 ביצים
חצי כוס פירורי לחם (ועוד חצי כוס לציפוי)
מעט עשבי תיבול
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
את הכרובית להפריד לפרחים ואת הבטטות לחתוך לקוביות, לבשל לריכוך מלא וליצור פירה.
לערבב היטב את כלל המוצרים יחדיו.
ליצור קציצות, לטבול בפירורי לחם ולטגן בשמן חצי עמוק .



המצרכים:
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
2 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים דק
4 שיני שום קצוצות גס
גמבה קצוצה גס
1 כפית סוכר
8-10 עגבניות קצוצות גס
4 ביצים
מלח, פלפל
גבינה בולגרית מגוררת
חופן עלי פיטרוזיליה קצוצים דק


אופן ההכנה:
מטגנים בשמן זית את הבצל, פלפל ושום, מערבבים היטב, מוסיפים את העגבניות והסוכר, מתבלים ומבשלים כ-4 דקות.
מוספים את הביצים ומבשלים עד שהחלבונים מתייצבים והחלמונים עשויים לפי העדפותינו.
מקשטים בגבינה בולגרית ובפטרוזליה ומגישים חם עם המון לחם.


המצרכים:
כרובית מפורקת לפרחים קטנים
טחינה מוכנה
סלט עגבניות שמורכב מ: עגבניות קצוצות, בצל אדום קצוץ, לימון כבוש קצוץ, מלח ומיץ לימון

אופן ההכנה:
להניח בתבנית אפייה את פרחי הכרובית ולצלות בתנור עד להזהבה קלה.
להוציא, לפזר מעל את הסלט עגבניות ולזלף טחינה בנדיבות.



המצרכים:
חציל בלאדי
 טחינה מוכנה
סלט עגבניות שמורכב מ: עגבניות קצוצות, בצל אדום קצוץ, לימון כבוש קצוץ, מלח ומיץ לימון

אופן ההכנה:
לפרוס את החציל לפרוסות עבות, להניח בתבנית אפייה, לזלף שמן זית בנדיבות ולהכניס לתנור טורבו עד להזהבה, להפוך ולהביא להזהבה גם בצד השני.

להניח בצלחת הגשה טחינה, מעל את סטייק החציל, לפזר מעל את הסלט עגבניות, מעל הכל לזלף מעט שמן זית ולהתענג.


מרכיבים:
חצי קילו  שעועית ירוקה טרייה
רבע כוס רוטב סויה
רבע כוס רוטב טריאקי
2 כפיות שום כתוש
כף סילאן
3 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח
שומשום לקישוט 

אופן ההכנה:
להרתיח סיר עם מים להכניס את השעועית, לבשל 5 דקות ולסנן. השעועית אמורה להיות רכה מעט ופריכה.
לחמם סיר עם שמן זית להוסיף את השום כתוש לערבב ולהוסיף את השעועית להקפיץ כשתי דקות להוסיף  הסויה, סילאן ורוטב הטריאקי, לתבל , לערבב היטב, לבשל עוד דקה על האש להוסיף את השומשום להקפיץ כמה שניות ולהגיש.


אז חברים יקרים, אם גם אתם יודעים להעריך איכות הכנסו עוד היום לדף הבית של  חקלאות חברתית- פירות צביקה, הזמינו והתפנקו עם תוצרת איכותית, חקלאית טרייה וטעימה. הנאה מרובה מובטחת לכם, מילה שלי.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה