בימי החורף הקרים אנו מאוד אוהבים תבשילי קדרה ומרקי בשר אולם החורף אשר ממאן להגיע גרם לי לעשות חישוב מסלול מחדש ולהכין מרק בשר עם שפע קיטניות עשירות ואיטריות דקות, טוב, תקשיבו!! אחד המרקים הכי טובים ומוצלחים שהכנתי עד היום.
הכל למעשה התחיל מתערובת קטניות אורגנית מבית תבואות שקיבלתי. התערובת אורגנית מכילה עדשים אדומות, גריסי פנינה, עדשים ירוקות, שעועית אזוקי, אפונה ירוקה וחיטת כוסמין אשר מתאימה להכנת מרק, נזיד, תבשילים חמים, תוספת חמה וסלטים חמימים.
שמן זית
חצי קילו בשר אסאדו חתוך לקוביות קטנות
בצל קצוץ דק
5 שיני שום כתושות
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
חצי כוס תערובת קטניות אורגנית
חצי כוס שעועית לבנה מושרית
חצי כוס איטריות דקות למרק
1 רסק עגבניות
4 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
תבלינים: מלח, פלפל, אבקת מרק עוף, כמון, פפריקה מתוקה בשמן, פפריקה חריפה בשמן.
אופן ההכנה:
לטגן בשמן זית את הבצל עד להזהבה, להוסיף את השום ולערבב היטב.
להוסיף את קוביות הבצל ולערבב היטב עד שמשנה את צבעו. להוסיף את התבלינים ולפתוח אותם .
להוסיף את העגבניות החתוכות ורסק העגבניות, לערבב היטב.
להוסיף את שאר המרכיבים (פרט לאיטריות) ולערבב היטב, להוסיף מים רותחים כ-3/4 מגובה הסיר, לערבב ולבשל על אש נמוכה כשעה וחצי.
להוסיף את האיטריות ולבשל עוד כחצי שנה.
אני העברתי לפלטת השבת להמשך חימום עוד כשלוש שעות.
ככל שנשאיר על הפלטה יותר שעות כך המרק יהיה סמיך ועשיר יותר.
בתאבון
אגב, חשוב לציין כי התערובת משלבת דגנים וקטניות ומספקת לגוף חלבון מלא מהצומח, ויטמינים ומינרלים ובהם ויטמינים מקבוצה B, ברזל, אבץ, סידן, כרום ומגנזיום. הסיבים התזונתיים בתערובת תורמים לתחושת שובע
מחיר: 16.90 ¤ (לאריזה של 500 גרם).
כשר בהשגחת הרבנות מטה יהודה ובד"צ בעלז.
להשיג ברשתות, חנויות ובתי טבע ברחבי הארץ
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה