יום רביעי, 12 בדצמבר 2018

קיושי סושי בר- מסעדה אסייתית


אמש לאחר אחר הצהריים עמוסים וגדושים הגענו עייפים ורעבים למסעדת קיושי סושי בר הממוקמת במתחם הקניות שבכניסה לקיבוץ גבעת ברנר, על המסעדה שמעתי רבות ומודה הגעתי מסוקרנת.

על פתיחת המסעדה אחראים שי אטיאס, יזם קולינארי ומי שעמד מאחורי ההקמה וההצלחה של סושי בר בזל המיתולוגי בתל אביב,עדי מלמד המביא איתו ניסיון רב בתחום המטבח האסיאתי והוא המנצח על הכנת המנות, לרבות גלגול הסושי במטבח. ונאור מלכה האחראי על בר הלילה והכנת הקוקטיילים.

מי שאוהב כמוני את המטבח האסייתי מודה לעובדה כי בכל יום קמה לה עוד מסעדת סושי אך אני כאנינת טעם בוחרת בקפידה את אלו אשר בוחרת לפקוד, חשוב לי מאוד לקבל המלצות מהסועדים, לשמוע על טיב המנות, על מקוריותן, על איכות חומרי הגלם ולא נפסח גם על נושא השירות.

אז כאמור כפי שציינתי מעלה שמעתי רבות על המקום והחלטנו אמש לבדוק מקרוב, מדובר במסעדה לא גדולה מידי עם מקומות ישיבה בפנים, בחוץ והן על הבר, מקום חמים, אינטימי עם וויב חיובי , שירות מוקפד, תפריט עשיר ומגוון (מותאם גם לטבעונים/צמחונים וגם לאלו הרגישים לגלוטן) העשוי כולו מחומרי גלם ברמה גבוהה מאוד ועם המון מקוריות וחדשנות- בתפריט נמצא מבחר רחב של מנות פתיחה חמות או קרות, מוקפצים, מרקים, סלטים וכמובן סושי.



אז מה היה לנו?

טצוקומונו-ירקות בתחמיץ יפני- נכון, את הירקות בתחמיץ נמצא בכל מסעדה אסייאתית אבל כאן מאוד אהבתי את המנה, הירקות נשארו קריספיים מאוד, שילוב הטעמים מדוייק ומאוזן מאוד- מנה מצויינת:




גיוזה עוף- 4 כיסוני בצק צרובים על הפלאנצ'ה באידוי קל, מוגש עם רוטב פיקנטי- בצק הגיוזה דקיק ועדין מאוד , המילוי טעיםםםם במיוחד, בהמון מסעדות שסעדתי בהן הגיוזה הייתה בעלת בצק עבה ושומני, כאן קיבלנו מנה קלילה, טעימה ומיוחדת:




סיגר דג לוקוס - עלה סיגר דקיק וקריספי במילוי דג לוקוס קצוץ גס בליווי כוסברה ברוטב צ'ילי מתוק, טעים ומיוחד מאוד- מוגש חםםםם, קריספי וקראצי- שלמות זה כאן:




דג סלמון ברוטב מיסו- נתח יפיפיה של דג סלמון נימוח ועסיסי ברוטב מיסו מצומצם וסמיך, לצד סלטון קטנטן של איטריות שעועית וירקות- כביכול מנה פשוטה ולא מתיימרת אך כל כך טעימה ומדוייקת, לעיתים הפשטות יותר מיוחדת וטעימה:




הזוגי חובב המרקים לא פסח גם כאן על ההזמנה והזמין מרק ראמן- ציר עוף בניחוח כרישה וג'ינג'ר, אטריות ביצים, רצועות פרגית, נבטים, בצל ירוק וביצה רכה- נתחיל מציר המרק שהיה פשוט נפלא, מדוייק בטעמיו ובתיבולו, שילוב הפרגית ניכר בשפע רב , מנה גדולה ועשירה , בהחלט מנה שניתן ואולי אף רצוי לחלוק כזוג, רק דבר אחד היה לי קצת פחות מוצלח לטעמי וזו הביצה שהייתה פחות רכה לטעמי:



בגזרת הסושי הגיעו 2 רולים חלומיים, שונים מכל מה שהכרנו, מיוחדים בטעמם ומקוריים מאוד:





סאנסט -רול במילוי סלמון, מלפפון, עירית מעל סלט ספייסי סלמון ושחלות לימון- אין דברים כאלו, אכלתי המון סושי עד היום אולם כאן המקוריות עלתה על כולם, ראשית אתחיל בכך שאורז הסושי מוכן בדיוק כפי שאני אוהבת, כל חומרי הגלם איכותיים מאוד, טריים ומיוחדים- שילוב הטעמים פשוט מושלם:



ספיישל טונה- טונה סיראצ'ה , עירית ושבבי טמפורה , מעל טרטר טונה עם אבוקדו, סויה, קוג'י , מעט יוזו ושמן שומשום- אוי, רק מפעולת כתיבת המנה  מתעוררים לי כל בלוטות הטעם בפה:




קינחנו בפאי אגסים חמים לצד כדור גלידה וניל- שילוב בין חם וקר , פאי נימוח, טעים מתקתק בעדינות מרובה- קינוח מושלם, קליל וטעים:



בימים א’-ה’ בין 12:00-17:00מוגשת ארוחה עיסקית - "לאנצ' בוקס" שכוללת:
▪️מרק מיסו
▪️אורז מאודה| סלט אטריות שעועית| רול צמחוני
מנה עיקרית לבחירה:
▪️פילה סלמון במרינדת מיסו| פרגית ברוטב טריאקי| רצועות טופו 


כתובת:
מתחם קניות גבעת ברנר (מאחורי תחנת דלק סד"ש)

שעות פתיחה:
ימים א-ה: 12:00-24:00
שישי :12:00 עד שעה לפני כניסת שבת
שבת: שעה אחרי צאת שבת

טלפון להזמנות (משלוחים+ הזמנת מקום מראש- ממליצה בחום):
08-9330009

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה